По време на предстоящите празници, които ще преминат в условията

...
По време на предстоящите празници, които ще преминат в условията
Коментари Харесай

Полиция в и около храмовете за Великден

По време на идните празници, които ще преминат в изискванията на изключително състояние и ограничаващи ограничения поради пандемията от ковид, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов прикани жителите да бъдат дисциплинирани и да не пробват да тестват до каква степен органите на Министерство на вътрешните работи са в положение да управляват всеки: „ Министерство на вътрешните работи има за цел да помогне, да отбрани живота и здравето на българските жители, да управлява и оказва помощ за спазването на противоепидемичните ограничения, а не е задачата да преследва нарушителите, да постанова наказания. Това е доста значимо да се посочи.
Ние сме от една страна, гледаме в една посока. Затова желая да прикани всички български жители да бъдат съпричастни с нашите апели, да бъдат дисциплинирани, да ги съблюдават, да не пробват нашите реакции, с цел да видят до каква степен ще се оправяме с управлението на тези ограничения.
Естествено, ние ще бъдем там, където има потребност от нас – в цялата страна. Знаете, че със заповед на министъра на вътрешните работи са спрени отпуските и почивките на целия полицейски състав от регионалните дирекции и основните дирекции.
Ще има наличие във всички обитаеми места, където е належащо, във всички православни храмове, които не са по никакъв начин малко  - по наша информация, без да съм безапелационен в броя, те са към 4 хиляди на територията на страната, изясни основният комисар Ивайло Иванов и прикани:
„ Спазвайте ограниченията, които са написани, изпълнявайте разпорежданията на контролните лица, бъдете дисциплинирани!
Животът и здравето са ваши, само че вие би трябвало да бъдете виновни и към близките, към вашите близки, към вашите другари, към вашите познати “.
 Затова прикани Ивайло Иванов и благодари на патриарха и св. Синод, че са се съобразили с рекомендациите на щаба. Той подсети, че в и пред храмовете би трябвало да се съблюдава нужната отдалеченост, а придвижването да бъде еднопосочно. На въпрос какъв брой са нарушителите на ограниченията, той уточни, че цифрата се мени ежечасно. Към вчерашния ден има 638 досъдебни производства, 391 преписки, 2102 акта по Закона за здравето по член 209А.
Ще се следи с приоритет напредването на жителите от едно обитаемо място в друго. Няма да бъде понижен контролът на КПП-тата, увериха от полицията.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР