Разузнавателен дрон Global Hawk, който е определян от някои като

...
Разузнавателен дрон Global Hawk, който е определян от някои като
Коментари Харесай

Най-мощният американски дрон е летял безпрецедентно близо до Крим по време на украинските удари по руски цели

Разузнавателен дрон Global Hawk, който е определян от някои като най-мощният и кадърен в американската войска, се е доближил невиждано покрай Крим по време на последните украински удари против цели на съветските окупатори, съобщи Kyiv Post.
 
Безпилотният американски аероплан е летял югозападно от основната военна база на Русия в кримския град Севастопол три часа преди украинските сили да изстрелят ракети по съветски военни цели.
Дронът е кръжал в региона към седем часа, преди да отлети назад към базата си в Сигонела, Италия. Global Hawk е водещият разследващ дрон на Съединени американски щати. Американските експерти по обмисляне на полети постоянно го изпращат над акваторията на Черно море, само че за първи път е бил толкоз покрай Крим по време на удари на украинските сили против съветската войска.
 
Докладите настояват, че съветските военни уреди са били атакувани, някои споделят, че това са летища и самолети, а други настояват, че съветските системи за противовъздушна защита - дълго време съществена цел за украинските планиращи удари - са били ударени.
 
Руският Telegram канал ASTRA заяви, че минимум две ракетни установки С-400 и най-малко две радиолокационни станции са били унищожени при офанзивите. Според самостоятелни източници изказванията на Русия, че при офанзивата не е имало провали, са неистина.
 

 
Украйна е нанесла удари по съветски зенитно-ракетни комплекси в окупирания полуостров Крим, настояват украинските военни. " В резултат от ударите, два радара на комплексите С-300 и С-400 са унищожени. Информацията за третия радар към момента се прецизира ", Генерален щаб на ВСУ.
 
През последните две години от пълномащабното навлизане на Русия Украйна нанесе голям брой въздушни и военноморски удари по съветски цели в Крим и нанесе обилни вреди на флота на Москва в Черно море.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР