Водородните горивни клетки представляват революционна технология в областта на транспорта,

...
Водородните горивни клетки представляват революционна технология в областта на транспорта,
Коментари Харесай

Водородният транспорт: Екологично бъдеще за градската мобилност

Водородните горивни кафези съставляват революционна технология в региона на превоза, предлагайки чисто и стабилно решение за градската подвижност, осведомиха от БГ „ Наука “. Тези транспортни средства генерират електричество от водороден газ, при което единственото отпадъчно вещество е вода, чиста задоволително за пиянство. С разширението на инфраструктурата и напредъка на технологиите, водородните транспортни средства стават все по-жизнеспособна опция на обичайните горивни мотори и електрическите транспортни средства с акумулатори.

Водородните рейсове и коли оферират обилни преимущества в градските условия:

нулеви излъчвания – единственото отпадъчно вещество е вода, което способства за понижаване на въглеродните излъчвания и възстановяване на качеството на въздуха.
бързо зареждане – зареждането на водородните кафези е доста по-бързо спрямо електрическите акумулатори
огромна автономност – водородните транспортни средства могат да изминават дълги дистанции с едно зареждане.

Германия е водач в Европа във връзка с развиването на водородната инфраструктура . В края на 2023 година страната разполага с 105 водородни станции, до момента в който в цяла Европа броят на станциите доближава 265. Целта е до 2030 година този брой да надвиши 1000, осигурявайки покритие на всеки 200 км по главните европейски транспортни мрежи. Други страни, като Испания, Франция, Съединени американски щати, Япония и Южна Корея, също интензивно развиват водородния превоз, интегрирайки го в своите публични транспортни системи.

София също подхваща стъпки към внедряването на водородния превоз . На 17 юни сред 12 и 15 часа, жителите и гостите на столицата ще имат опцията да се качат на водородния рейс на Toyota Caetano. Този рейс, задвижван напълно с електромотор, работещ на водород, ще потегля от площад Батенберг. Ако пропуснете тази опция, от 18 до 20 юни сред 12 и 22 часа, рейсът ще се движи по маршрута на тролейбусна линия №9.

Развитието на водородния превоз е основна стъпка към основаването на по-устойчиви и екологично чисти градски среди. Технологията освен понижава въглеродните излъчвания, само че и предлага комфортни и ефикасни решения за публичен превоз. С възходящия брой водородни станции и увеличаващото се внедряване на водородни транспортни средства, бъдещето на градската подвижност наподобява по-екологично и стабилно от всеки път.

Обиди и ритници в италианския парламент: Опозиционен народен представител атакуван и пребит по време на диспути

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР