Двама служители на Национална служба за охрана имат наранявания след

...
Двама служители на Национална служба за охрана имат наранявания след
Коментари Харесай

Критериите за НСО падат, за да няма недостиг на кадри

Двама чиновници на Национална работа за защита имат пострадвания след подготовка на полигон. Инцидентът е станал в понеделник, потвърдиха от НСО.

Занятията са осъществени след осъществяване на наложителен инструктаж на чиновниците и при цялостно съблюдаване на Правилата за сигурност, като след случая работната отдалеченост на стрелбата е увеличена от 17 м (при изисквана минимална отдалеченост от 7 м) на 25 м.

Подобни произшествия не се случват постоянно. Назначена е вътрешна инспекция по случая, уповавам се всичко да се обясни и да не се случват повече такива неприятности. Военната прокуратура също ще проверява. Това съобщи пред Българска национална телевизия военачалник Тодор Коджейков, някогашен шеф на НСО.
" Подготовката на чиновниците на НСО стартира от септември, миналата година, и приключва юни - актуалната. Тези стрелби приключват целия обучителен развой ", добави още военачалник Коджейков.

Той изясни, че поради дефицита на фрагменти всяка година от ден на ден падат и критериите за подбора на чиновници на НСО. " Критериите падат и падат, единствено и единствено да няма дефицит на фрагменти ".

Генерал Коджейков разяснява и последния случай на аварирал автомобил на НСО, в който беше Кирил Петков. При злополуката почина мъж.

" Има закон за това по какъв начин и по кое време коли на НСО се движат с по-висока скорост. Лицето, което се вози в колата, може да каже, че желае да се усили скоростта, с която се движи автомобилът, само че отговорността е на водача ", добави генералът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР