По време на Първата световна война наказанието за хомосексуализъм във

...
По време на Първата световна война наказанието за хомосексуализъм във
Коментари Харесай

Необичайни факти за войната

По време на Първата международна война наказването за хомосексуализъм във Френската войска била екзекуция. Ако хомосексуалистът бил офицер, му разрешавали да изкуп виновността си в пердах, само че наложително трябвало да бъде погубен.

Александър Македонски заповядал на всички от армията му да обръснат главите и брадите си. Той считал, че дългата коса и брадата дават опция на врага да ги заловен и да отрежат главата.

В началото на Първата международна война американските въздушни сили се състояли от петдесет индивида.

Всеки трети англичанин на възраст от 17 до 35 години бил погубен в Първата международна война.

Джордж Кастър станал най-младия американски офицер, който получил званието военачалник в Съюзническата Армия. Тогава той бил на 23 години.

През 1221 година Чингис Хан умъртвил стотици хиляди души в град Нишапур единствено за един час, откакто жителите на града се защитавали безстрашно в продължение на четири денонощия.

През последните 3500 години човечеството е воювало не повече от 230 години. По време на войната през 1812 година американците изгорили град Торонто, а английски бойци разрушили Вашингтон.

Военните в целия свят отдават чест с дясната си ръка. Военнослужещият може да не отдава чест, само че задължилено изискване за това е да е в пандиза.

Поне 92 атомни бомби за изгубени в Световния океан.

Тайният код, който се употребявал от американците по време на студената война за активиране на стартирането на ракети, бил осем нули.

В продължение на пет години американската войска не признавала изобретения от братята Райт летателен уред.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР