По време на най-сериозното изпитание на този президентски мандат, нямаше

...
По време на най-сериозното изпитание на този президентски мандат, нямаше
Коментари Харесай

Тома Биков: Президентът не пое отговорност и остана в публиката

" По време на най-сериозното тестване на този президентски мандат, нямаше призован съвещателен съвет поради ковид. Вместо това чухме " Аз разбрах от медиите ". Президентът загуби опцията да взе участие в поемането на отговорност и по този начин остана в публиката ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването " Имате думата " по Канал 3.

" ГЕРБ носи част от своята виновност за конфликта с президента, само че в него е по-голямата виновност, тъй като не е работа на президента да взе участие в конфликти. Президентът би трябвало да търси опция за консенсусни позиции по дадени тематики. Той постоянно търси метод да е на друго мнение даже и по безспорни тематики. Радев има въздействие като институция да събере на една маса политическите сили и да потърси единодушие. Изпадането в елементи не е негова работа. Длъжността му не е оперативна. Функция на президентството е да вижда обстоятелствата. Очевиден е фактът, че има огромно напрежение сред институциите ", сподели Биков.

" Властта би трябвало да се упражнява от страната, а не от едрия бизнес. Това е постепенен развой. С приемането на България в Европейски Съюз завършиха мутренските години. Сега е моментът да се постави ясна граница до каква степен може един наедрял капиталист да упражнява своите бизнес ползи и от кое място стартира политиката ", продължи депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР