Болнични организации предупредиха за съкращения на персонал и фалити на

...
Болнични организации предупредиха за съкращения на персонал и фалити на
Коментари Харесай

Болнични сдружения: Административен ръст на заплатите ще доведе до съкращения и фалити

Болнични организации предизвестиха за съкращения на личен състав и банкрути на лечебни заведения, при положение на административно налагане на по-високи хонорари в бранша.

В отворено писмо до медиите трите огромни болнични сдружения у нас показват, че поради финансовото положение на множеството държавни и общински лечебни заведения, въвеждането на наложителни минимални заплати за медицинския личен състав ще има отрицателен ефек т, като лечебните заведения ще бъдат принудени да редуцират личен състав и да лимитират разноски за инсталация и медикаменти .

Припомня се настояването на синдиката в новия отраслов групов трудов контракт да се заложи растеж на заплатите от 25-30% по отношение на предходния. И се показва, че нарастването в цените на клиничните пътеки е 8-10% .

Представителите на работодателите упорстват за анулация на глобите , планувани в Националния рамков контракт, за лечебни заведения, които по справедливи аргументи не са постигнали контрактуваните минимални нива на възнаграждение.

БЧК продължава да раздава питателните пакети на нуждаещите се в цялата страна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР