По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

...
По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, разпространявал порно с деца

По импортиран в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе приет за отговорен подсъдимият Б. Б. за това, че разпространявал нецензурен материали - закононарушение по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от НK, както и за това, че държал нецензурен материали - закононарушение по чл.159, ал.6, пр.1 от Наказателен кодекс.

В интервала от 04.01.2020 година до 10.03.2020 година в дома си в гр. София подсъдимият Б. Б. е разпространявал (свалял, записвал, споделял с голям брой неустановени лица) нецензурен материали. Чрез настолен компютър, обвързван с интернет, и конфигурирана стратегия, предопределена за обмяна на файлове сред обособени консуматори по технологията „ peer to peer” (от точка до точка), Б. Б. свалил общо 152 фото и видео файлове, за основаването на които били употребявани лица с неустановена идентичност, ненавършили 18-годишна възраст, и лица, които наподобяват такива. Б. Б. избрал и изтеглил порнографските материали и по този метод, посредством пускане на програмата и евакуиране на файловете, той популяризирал посредством интернет порнографските материали (152 фото и видеофайла с разнообразни наименования, формат, размер и описание).

В интервала 20.08.2017 година - 10.03.2020 година в дома си в гр. София Б. Б. държал върху дисково пространство в компютъра си нецензурен материали - 1878 фото и видеофайла с разнообразни наименования, формат, размер и изложение, за основаването на които били употребявани лица с неустановена идентичност, ненавършили 18-годишна възраст, и лица, които наподобяват като такива.

Софийски областен съд е постановил присъда, с която е признал за отговорен подсъдимия Б. Б. по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинявания. Наложил му е едно общо наказване „ отнемане от независимост “ за период от три години, чието осъществяване е отсрочено с изпитателен период от пет години, както и санкция от 4000 лв..

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР