По целия свят хората пренебрегват мерките, които имат за цел

...
По целия свят хората пренебрегват мерките, които имат за цел
Коментари Харесай

Мерки за К-19 ли, в цяла Европа се вдигат луди партита ВИДЕО

По целия свят хората подценяват ограниченията, които имат за цел да ги предпазят от ковид. Някои просто не носят маски, а други се събират под мостове, в гори и изоставени здания и купонясват, без значение дали има вирус или не. В Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия както млади, по този начин и остарели не се преценяват със заповедите на държавното управление и се събират на огромни групи под прикритието на нощта с цел да танцуват.

Във Англия е неразрешено събирането на повече от 30 души на едно място. Но единствено през юли полицията в Лондон е спряла 500 противозаконни празненства. Обществото жигосах купонджиите като егоистични, безразсъдни и невнимателни. Но тези, които отиват на празненствата, не виждат нещата тъкмо по този начин.

На 17 юли в Бат, Англия към 3000 души се събират в изоставена база на Кралските военновъздушни сили. "Беше като мини фестивал. Имаше 6 или 7 подиуми, валеше дъжд, пътищата бяха потънали в тиня, беше много откачено ", споделя жена на име Ники, която пътува от Лондон до Бат особено за празненството, пред Insider. По думите й купонът почнал в 12 вечерта и траял чак до 4 сутринта.

"Тези празненства към този момент се провеждат всеки уикенд. Доста купонясвахме през последния месец. Сега се любувам на празненствата повече, в сравнение с преди. Всичко е толкоз ново, свежо, непредвидимо и доста по-разнообразно ", прибавя тя и признава, че е била на най-малко дузина такива празненства от март, когато бяха наложени строги ограничения за ограничаване на разпространяването на ковид.


Две седмици по-рано, на 4 юли, към 300 души се събират под мост на автомагистралата до Баркинг, Източен Лондон, за различен ваучър. "Музиката ни дава вяра за по-добър утринен ден ", споделя жена, която е отишла на празненството с две свои приятелки. Тя работи като охранител в Лондон. От 12 часа разнообразни DJ-и пускат техно, само че в 2 часа през нощта се появява полицията, която стопира празненството.

Локацията на събитието е разкрита едвам няколко часа по-рано в загадка група в WhatsApp. Членовете на тази група би трябвало да потвърдят самоличността си посредством Instagram преди да бъдат позволени в нея. Този метод на връзка прави задачата на полицията да предотврати сходни събирания доста по-трудна, споделя специалист пред Wired.

Онези, които са решили да посетят незаконните празненства, споделят, че са отишли да се забавляват, само че и са наясно с терзанията, по отношение на болестта. "Това са празненства, не са препълнени. Не е като да си в клуб, където всички са натъпкани като пингвини ", кзва Ники. Но въпреки всичко риска полицията да се появи и да разтури събирането съществува. Много хора са били и задържани, само че не поради това, че са решили да потанцуват, а тъй като са били нападателни или са продавали опиати.

An illegal rave in White City, West London ended in clashes with police.

At one point the scale of the violence overwhelmed the officers, forcing them to call in reinforcements from other parts of the estate.

Get more on this story:
— SkyNews (@SkyNews) Предпазните ограничения, които се взимат на празненствата, са разнообразни. Ник твърди, че някои хора носят маски и се пробват да съблюдават отдалеченост, но е мъчно да си порядъчен. "Идват и по-малко хора, тъй като не всички желаят да нарушават разпоредбите. Но останалите взимат ограничения. Не пият от едни и същи чаши, почитат пространството си ", споделя тя.

Но дамата, която работи като защита в Лондон, споделя, че всички идват на събиранията "заради музиката и не мислят за тази нелепост ". "Била съм на доста празненства, с доста хора, само че не съм чула някой да се е заразил с COVID-19 ", споделя тя.

Ала трети купонджия, който също участва на празненствата, споделя, че двама от приятелите му са дали позитивна проба за ковид откакто са били на събитие в гората. Но признава, че виновността за това е единствено и само тяхна. "Да, играем си с огъня, само че поради събитията, хората са допустимо най-внимателни. Всички са открити, когато се окажат инфектирани и постоянно се изолират ", твърди той и е безапелационен, че не изпитва никаква виновност, тъй като "тази връзка с хората храни душата му ".
Police could be seen congregating near a crowd of people at an illegal rave in Tottenham, north London.

More here as the Metropolitan Police commissioner criticised the illegal street parties:
— SkyNews (@SkyNews)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР