По този повод Марков поиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова

...
По този повод Марков поиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Общинар реагира остро на некачествените ремонти в София

По този мотив Марков изиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова да даде детайлности за всички осъществявани поправки в София за интервала 2015 – 2017 година

Общинският консултант разгласява въпросите си през вчерашния ден и в формалния си Facebook профил.

„ Проблем с качеството на ремонтите има, само че той няма да се реши с заявления, а с надзор. Борбата с неприятните поправки става по един метод и той е надзор и наказания. Очевидно някой не си е на мястото и не си прави работата. За решаването на казуса "ремонт на ремонта " може би би трябвало да мислим за "контрол на контрола ".

Аз персонално го върша, както и сътрудниците от "София може повече ", с които бяхме от първите снимали недъзите в ремонтите на „ Дондуков” и „ Шипченски проход”, съобщи общинският консултант Стефан Марков по отношение на самодейността за изключително съвещание на Столичния общински съвет за обявление на казуса.

„ Проблемът е реалност и когато ние се съберем и констатиране съществуването му за следващ път няма да го решим. Ще го решим, когато търсим решения, а не просто мрънкаме настрана като ядосани госпожици”, безапелационен е Марков.

Заради наболелия проблем Стефан Марков насочи публично запитване до Йорданка Фандъкова, в което се желае да разбере каква тъкмо е била цената на всеки един от осъществените поправки в последните две години и кои компании са взели участие в тяхното осъществяване. Марков желае да разбере какъв брой компании са били глобени поради фалшив осъществен ремонт и какъв брой постоянно се е правил т. нар „ ремонт на ремонта”.

„ Намирам, че целесъобразното разходване на общинските бюджетни средства за осъществяване на ремонтни действия би трябвало да става по транспарантен метод. Затова смятам, че Столичният общински съвет е задължен да предприеме нужните ограничения за повишение контрола и надзора за осъществяването на ремонтните действия в столицата”, съобщи Стефан Марков.

Стефан Марков, посредством отправените въпроси до столичния кмет, предлага да се вкарат ефикасни механизми за надзор за качеството на осъществяваните ремонтни действия.

„ Ако Столичната община, включително и Столичният общински съвет, желае дружно да търсим решение, би трябвало да забележим по какъв начин да направляваме по-добре строителите и да ги глобяваме по този начин, че повече да не бъркат”, разяснява още Марков.

Затова той упорства да се завиши контрола на осъществяваните поправки в София, както и да се отстраняват претендентите, направили некачествени поправки в столицата.

„ Може да се мисли също в посока на обществен указател на ремонтите и санкциите по тях, когато има такива”, предлага още Стефан Марков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР