Не само днес, всеки ден трябва да си даваме сметка,

...
Не само днес, всеки ден трябва да си даваме сметка,
Коментари Харесай

Радев: Достойнството и просперитетът на едно общество са в пряка връзка с отношението му към знанието

Не единствено през днешния ден, всеки ден би трябвало да си даваме сметка, че достолепието на едно общество, неговият разцвет, витален стандарт, престиж са в директна връзка с отношението му към знанието, съобщи президентът Румен Радев във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Държавният взе участие в тържественото шествие във връзка празника и формалната гала пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “. 

Само, който не познава какъв брой коства разрухата на незнанието, може да се опасява от цената на образованието, съобщи в словото си президентът Румен Радев. Нашата култура, религия и просвета съградиха България като страна на духа, означи Румен Радев. Днес, когато страните по света се надпреварват да влагат в просвета и обучение, ние не можем да си позволим неблагоразумието да загърбим капацитета на нашите учени, преподаватели и откриватели, сподели президентът.  Нека освен през днешния ден, а всеки ден да помним, че достолепието на едно общество, неговият витален стандарт и разцвет са в директна връзка с отношението към знанието, уточни президентът. Поклон пред просветителите на българския народ, сподели още Румен Радев. 

„ Честит най-светъл празник на всички сънародници. Днес се прекланяме пред делото на светите братя, пред всички български просветители “, сподели още президентът Румен Радев. 

България празнува през днешния ден Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. 24 май е разгласен за формален празник със Закона за изменение на Кодекса на труда, признат от 9-ото Народно заседание на 30 март 1990 година

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР