Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,

...
Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,
Коментари Харесай

Главчев: 24 май ни обединява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност е най-светлият празник - той ни сплотява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем с нашата книжовност и просвета. Това написа служебният министър председател Димитър Главчев във фейсбук страницата си. 

 

„ Нека помним делото на първите просветители, дано помним първите ни учители. Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето голямо Благодаря “, прикани той. 

 

„ На 24 май почитаме и популяризираме делото на първоучителите св. св. Кирил и Методий и почитателите им. Тяхната задача поставя устоите на българските светли съдбини, възпети в химна на просвещението „ Върви, народе възродени “, се показва на фейсбук страницата на Министерския съвет.

 

Този обичан от всички празник е мотив да се гордеем, че сме наследници на хилядолетна книжовна и духовна традиция. Нека благодарим още един път на българските учители, преподаватели и културни дейци, че дават най-хубавото от себе си, с цел да не угасва в никакъв случай пламъкът на познанието, написа в поздравлението на служебния кабинет. 

 

„ Буквите са безконечни, по този начин както е безконечен стремежът ни да образоваме децата си, да предадем опита и научените уроци на идващите генерации. Нека ценим и пазим книжовността, която историята е потвърдила, че е здрав щит, с който преодоляваме тестванията на времето. За да пребъде България! “, показват на фейсбук страницата. 

 

24 май е превъзходен мотив да купим и подарим книга, показват още от служебното държавно управление. 

 

По мотив митинга на ректорите на университети служебният министър председател сподели пред публицисти през днешния ден, че има двете постановления, които са подобрили възнагражденията на целия научен състав, на администрацията, на докторантите. 80 милиона лв. бяха отпуснати по техните претенции, сподели Главчев. 

 

24 май е най-българският, най-обединяващият ни и най-светъл празник. Защото знанието и писмеността са светлината, която осветява пътя на българите и в най-тъмните и тежките им дни. 24 май е денят на респект към словото, към знанието, към духовността. Защото словото и знанието са в основата на живота, сподели в приветствието си за празника служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР