В резултат на контралната дейност на РИОСВ-Русе са предприети мерки

...
В резултат на контралната дейност на РИОСВ-Русе са предприети мерки
Коментари Харесай

Ограничен е достъпът до опасни отпадъци в Русе

В резултат на контралната активност на РИОСВ-Русе са подхванати ограничения за ограничение на достъпа до рискови боклуци , евентуално негодни препарати за растителна отбрана, намиращи се в помещение, благосъстоятелност на на „ Имоти Бимас “ ЕООД, оповестиха от екоинспекцията

Прозорците на пространствата, в които се съхраняват отпадъците са запечатани с дървени дъски . Проблемът с отпадъците датира от 2020 година, когато е открито, че с тях е оперирала „ КЛМ - ЕКО “ ЕООД.

Фирмата има регистрация във Варна и има позволение за действия с боклуци, издадено по реда на Закона за управлнеие на отпадъците. Към момента на определяне на отпадъците сдружението е имало подписан контракт за наем с „ Параходство Българско речно корабоплаване “ АД.

На шефа на „ КЛМ-ЕКО “ ЕООД са дадени наставления да показа контракти, идентификационни документи, отчетни книги и други, както и да изведе отпадъците, с цел да ги съобщи на компания, притежаваща съответните разрешителни за действия и неутрализиране.

Връчването на актовете се забави, заради неспособност да бъде открит шефът, а по-късно и заради неговата гибел, за което е търсено подпомагане от органите на реда.

Същевременно „ Параходство Българско речно корабоплаване “ АД води правосъдни каузи като собсвеник на парцела. През 2022 година се появява нов шеф на компанията, който също е бил мъчно откриваем за връчване на наказателните постановления за откритите нарушавания.

През юни тази година, органите на реда във Варна съумяват да издирят притежателя и да му връчат наказателните постановления, всяко от които за по 2000 лева

Предстои процедура по лишаване на разрешителното за действия на отпадъците на „ КЛМ-ЕКО “ ЕООД, както и ще започва произвеждане по реда на Закона за отговорността за попречване и премахване на екологични вреди, защото рисковите боклуци са се съхранявали повече от три години.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР