Искаме оставката на Васил Терзиев и на зам.-кмета Илиян Павлов.

...
Искаме оставката на Васил Терзиев и на зам.-кмета Илиян Павлов.
Коментари Харесай

Антон Хекимян за движението около НДК: Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно

" Искаме оставката на Васил Терзиев и на зам.-кмета Илиян Павлов. Те са знаели и през вчерашния ден " Спаси София " си признаха, че са знаели, че правят противозаконни дейности. Близо милион и половина лв. финансов запас е изразходван нелегално. Това значи корист с власт в изключително огромни размери ", това сподели общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

 

Той разяснява реорганизацията на придвижването в центъра на София, откакто в четвъртък съдът я разгласи за противозаконна.

 

Първоинстанционният съд е разпоредил да бъдат абсолютно прекъснати дейностите осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмет по превоз Илиян Павлов по въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Проф. Фритьоф Нансен " посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък


Върховен административен съд дефинитивно разпореди: Столична община да приключи новата организация на движениие по бул. “Витоша “ и " Патриарха ".

 

" Решението на съда за придвижването към НДК значи, че без настоящ Генерален проект за организация на придвижването, какъвто София няма от 2017 година, всичко е нелегално ", сподели през вчерашния ден на брифинг общинският консултант от ПП-ДБ Борис Бонев. Още в четвъртък от ГЕРБ-СДС желаеха оставката на Васил Терзиев и зам.-кмета Илиян Павлов.

 

" Съдът сподели, че няма ГПОД (Генерален проект за организация на движението) от 2017 година Това значи, че всички организации на придвижването, направени от 2017 година досега, както стартиране на нови улици и булеварди, маркиране на пешеходни пътеки и така нататък, са под голям риск с този невиждан акт на съда, който беше предизвикан от огромен политически напън. Новата организация на придвижване работи добре, има коридори за градския превоз и има ленти за велосипедисти ", изясни Андрей Зографски, общински консултант от Политическа партия Демократична България (Спаси София).

 

Той изясни, че по Генералния проект за организация на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий " в София - би трябвало да има бус лента и велоалеи.

 

Според Хекимян Васил Терзиев и зам.-кметът на София - Илиян Павлов са знаели, че при реорганизацията на придвижването на тези основни булеварди в столицата, правят " противозаконни дейности ", за които са изразходвани към 1,5 млн. лева

 

Андрей Зографски съобщи, че този план е очакван още от времето, в което ГЕРБ са били в управата.

 

Пътни специалисти на придвижването нееднократно обясниха, че тази метаморфоза на придвижването е и рискова, с изключение на противозаконна.

 

Според Андрей Зографски велоалеите и пешеходните пътеки все още са доста по-безопасни от преди реорганизацията на придвижването.

Антон Хекимян изясни, че Столична дирекция на вътрешните работи има пълномощията да върне остарялата организация и прикани всички в Общинския съвет да създадат работещ план.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР