Румен Радев започва консултациите за съставяне на правителство. В съответствие

...
Румен Радев започва консултациите за съставяне на правителство. В съответствие
Коментари Харесай

Румен Радев започва консултациите за съставяне на правителство

Румен Радев стартира консултациите за сформиране на държавно управление. В сходство с член 99, алинея 1 от Конституцията президентът стартира в президентската институция съвещания с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно заседание от 24 юни, понеделник.

От 9.00 часа президентът ще организира съвещания с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

В 11.00 часа президентът ще одобри представители на парламентарната група на „ Движението за права и свободи “.

Десет вкусни суперхрани, които могат да излекуват тялото ви 21.06.24 13:27 Румен Радев стартира консултациите за сформиране на държавно управление 21.06.24 13:20 Скандално изпращане: Христо Иванов напусна Народното събрание с гръм и тропот 21.06.24 13:06 Невиждана 2500 годишна писменост на „ изгубена цивилизация “ бе открита в Испания (ВИДЕО) 21.06.24 12:58 Карлос Контрера: Започва повсеместен безпорядък с ТЕЛК! 21.06.24 12:29

От 14.00 часа Румен Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната-Демократична България “.

След като президентът се срещне с представители на всички парламентарно показани групи, президентът ще връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на първата по величина секта или точно ГЕРБ-СДС.

Партията на Бойко Борисов ще има опция да вземе мандата и да го върне в границите на седем дни изпълнен или празна директория, с което процедурата ще продължи.

В случай, че ГЕРБ-СДС върнат мандата несбъднат, следва връчване на изследователски мандат на втората по величина парламентарна група, която е Движение за права и свободи.

Ако и те не съумеят да предложат състав на държавно управление, президентът избира на коя от останалите парламентарни групи да бъде връчен мандатът.

SafeNews напомня, че Има Такъв Народ ще предложи експертно държавно управление, което ще свърши избрани неща за несъмнено време. И в случай че другите партии в Народното събрание не желаят да се върви на избори, ще поддържат това държавно управление. “ Това написа във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Източник: Фокус

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР