По този начин каналджиите вършат работата си необезпокоявано, това разказа

...
По този начин каналджиите вършат работата си необезпокоявано, това разказа
Коментари Харесай

Каналджия: Граничари взимат 100-200 евро, началници - 10 000

По този метод каналджиите правят работата си необезпокоявано, това описа пред bTV човек, който е в този бизнес отдавна.

По думите му - 800 евро е цената за възрастен мигрант, за децата под 7 година не се заплаща, тъй като не заемат доста място, само че за тези над 7 година - по 400-500 евро.

"Отиват двама индивида на самата граница, трима остават отцепка, другите оставаме там, има двама с коли и още един - отцепка в обитаемото място. Според колите, в случай че имаме две коли, можем да вземем 15-16, в случай че сме с една – от 8 до 10 ", описа каналджията със прикрито лице.

Преди година вземали по 1000 евро на човек, в този момент цената обаче паднала.

Бизнесът по границата е доста сериозен и просперира с помощта на „ някой полицай”, който дава информация, сподели още той. Често тези граничари се виждали с каналджиите на кафе или отвън обитаемото място, с цел да се уговорят.

След като получели парите си, граничните служители на реда знаели тъкмо какъв ще бъде маршрута на каналджиите и техните клиенти мигранти и местели поста си на друго място.

Всеки граничен служител на реда бил авансово проучван, с цел да се разбере може ли да свърши тази работа.

Така по веригата се вербували от ден на ден граничари, като някои от тях желали и бонуси. Ако работата свърши добре, един граничар може да предложи различен собствен сътрудник на каналджиите.

Най-платени в схемата били не редовите граничари, а техните началници, твърди каналджията. Парите получавали авансово – към 10 000 евро на човек.
Началниците работили повече с групи мигранти от „ проведената престъпност” от вътрешността на Сирия, Иран, Ирак и други

Тези групи се прекарвали с цели камиони под протекцията на началниците.

В тази скица никой не се интересува кой тъкмо влиза в страната ни. Голяма част били групи от мъже, дами и деца, само че имало и изключения. Пътували млади мъже, всеки с по 2-3 телефона и пари.

Каналджията споделя и за случаи, в които служителите на реда прибирали багажа на бежанците и ги прибирали назад в Турция без пари и движимости. Същото правели и така наречен „ доброволни отряди”.

Заради парите и неналичието на съответни санкции бизнесът с мигранти процъфтявал. Според формалната информация незаконно преминаващите преминаващите българо.турската граница са в пъти по-малко.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР