По принцип идеята за удълбочаване на Варненско езеро и канал

...
По принцип идеята за удълбочаване на Варненско езеро и канал
Коментари Харесай

Лорер: Една от знаковите неправди в България е „историята с дълбачките”

По принцип концепцията за удълбочаване на Варненско езеро и канал е добра, само че казусът е заровен в осъществяването, сподели пред медиите във Варна някогашният министър на нововъведенията и растежа от " Продължаваме промяната “ Даниел Лорер.

На брега на Варненското езеро той съобщи, че желаят да покажат една от знаковите неправди в стопанската система на България – " историята с дълбачките ", прецизира Българска телеграфна агенция.

Според него, моделът е еднакъв – заделя се голяма сума държавни пари за някаква задача и парите се дават на държавно сдружение. По думите на Лорер държавната компания не може да извършва такава активност, тя няма машини, няма експерти и не знае по какъв начин се прави това. " Какво се случва - по към този момент познатия модел „ инхаус “ тези пари се преразпределят към подизпълнители и там се губи следата, защото няма публични поръчки ", изясни той.

Лорер посочи, че за удълбочаването на Варненското езеро и канал става въпрос за над 400 милиона лв..

Бившият регионален шеф на Варна Благомир Коцев добави, че виждаме добра самодейност, само че за жалост е била проведена по подобен метод, че огромна част от парите се губят.

" Ние не знаем това удълбочаване дали е дейно, къде са отишли парите и какво се случва след " инхаус " процедурата и подизпълнителите, които по-късно са поели уговорката да довършат тази задача. Има извънредно доста огромна неяснота в тази процедура и желаеме да де опитаме да осветлим целия този въпрос ", сподели още Коцев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР