По повод Националния ден на безопасността на движението, Столичната организация

...
По повод Националния ден на безопасността на движението, Столичната организация
Коментари Харесай

Национален ден на безопасността на движението - да бъдем отговорни на пътя

По мотив Националния ден на сигурността на придвижването, Столичната организация на Българския Червен кръст провежда на 29 юни от 15:00 ч. до 19:00 ч. в парк „ Заимов “, при фонтана, събитие под надпис „ Да бъдем виновни на пътя “, част от едноименния план.


С празника навън ще се сложи акцент върху систематичните и ефикасни дейности, целящи повишение равнището на сигурност на придвижването по пътищата и опазването на здравето и живота на учениците от София, оповестиха от БЧК.

По време на събитието доброволци ще провеждат игри за деца на тематика пътна сигурност, викторина с въпроси, ще демонстрират разнообразни техники за оказване на първа долекарска помощ, ще показват на столичани алкоочила и други Със симулация на пътнотранспортен случай, доброволци от Младежкия спешен екип /МАЕ-София/ ще приложат уменията си за оказване на първа долекарска помощ на потърпевши.

На събитието са поканени представители на отдел „ Пътна полиция “ - Столична дирекция на вътрешните работи, на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, на Съвета по сигурност на придвижването на децата в София, доброволци и чиновници на Столичната организация на БЧК и други

Проект „ Да бъдем виновни на пътя “ е финансиран по стратегия на Съвета по сигурност на придвижването на децата в София /СБДДС/ и цели повишение познанията по сигурността на придвижването на учениците от столичните учебни заведения. Чрез методите „ Учене посредством игра “ за по-малката възрастова група и „ Връстници образоват връстници “ за по-големите възпитаници са планувани осведомителна акция и поредност от интерактивни действия - работни ателиета, дискусионни срещи на подготвени по тематиката младежи-доброволци с възпитаници, за насърчаване на умения за безвредно държание на пътя, за нулева приемливост към използването на алкохол, на наркотични субстанции и към експанзията на пътя, както и запознаване с техники за оказване на първа помощ при случай за запазване на живота и здравето на децата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР