Случаите на магарешка кашлица нарастват в Обединеното кралство с повече

...
Случаите на магарешка кашлица нарастват в Обединеното кралство с повече
Коментари Харесай

Симптоми на магарешка кашлица – ключови признаци, които всички родители трябва да знаят, включително проблем през нощта

Случаите на магарешка кашлица нарастват в Обединеното кралство с повече сигнали за викторианската болест, известна още като 100-дневна кашлица, през последните две седмици спрямо цялата предходната година.

Случаите към този момент са най-високи от 40 години и последните данни от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) разкриват, че е имало повече от 2000 уведомления за вероятни случаи в двете седмици до 12 май – спрямо 1728 за цялата 2023 година Досега тази година към този момент има 11 000 хипотетични случая – към шест пъти повече от предходната година. Цифрите, които в този момент са начертани, с цел да покажат горещите точки в Обединеното кралство, демонстрират, че е имало 921 през седемте дни до 12 май и 1098 миналата седмица.

Коклюшът е мощно заразна бактериална зараза на белите дробове и дихателните пътища, споделя NHS. Той предизвиква повтарящи се пристъпи на кашлица, които могат да продължат два до три месеца или повече, и могат да разболеят изключително доста бебета и м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР