По повод на приключилата предизборна кампания в Република Северна Македония

...
По повод на приключилата предизборна кампания в Република Северна Македония
Коментари Харесай

Радев и Главчев с критики към Силяновска, напомнят ѝ, че договорите трябва да се спазват

„ По мотив на завършилата предизборна акция в Република Северна Македония (РСМ) и церемонията по встъпване в служба на новия президент на страната бих желал да заявя, че Република България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и на други интернационалните контракти, които РСМ е подписала “.

Това се споделя в позиция на президента Румен Радев.

„ България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договорите би трябвало да се извършват. Припомням също, че РСМ е страна член на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности. Убеден съм, че европейската вероятност на РСМ зависи от прецизното осъществяване на интернационалните контракти, по които тя е страна, както и от утвърдената от Европейския съвет през юли 2022 година Преговорна рамка, която, за сведение на виновните институции в РСМ, няма да бъде ревизирана “, напомня президентът

„ По мотив церемонията по встъпване в служба на новия президент на Република Северна Македония, България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и кардинално на договореностите сред Европейския съюз и Република Северна Македония “, се споделя в позиция на премиера Димитър Главчев.

България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договореностите би трябвало прецизно да се извършват, акцентират от „ Дондуков 1 “.

Оттам припомнят, че Република Северна Македония е страна-членка на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности.

„ Убедени сме, че европейската вероятност на Република Северна Македония ще зависи напълно от всеобхватното осъществяване от нейна страна на утвърдените от всички договорености от юли 2022 година “, акцентира се в позицията на Министерски съвет.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР