По отношение на политическата власт броят на жените политици е

...
По отношение на политическата власт броят на жените политици е
Коментари Харесай

Според данни на ООН жените в политиката са много по-малко от мъжете

По отношение на политическата власт броят на дамите политици е несравнимо по-малък от този на мъжете и се равнява на по-малко от 7 % от международните водачи и едвам на 24 % от законотворците, сочат най-новите статистически данни на Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес.

Председателката на Общото заседание на Организация на обединените нации Мария Фернанда Еспиноса сподели през вчерашния ден пред делегатите от Комисията по статута на дамите, че има "сериозен спад " на политическото въздействие на дамите в целия свят през последните години.

Според статистическите данни на Междупарламентарния съюз, огласени предходната седмица, процентът на дамите, определени за държавни глави, е понижен от 7,2 до 6,6 % от 2017 до 2018 година - 10 от общо 153 държавни ръководители са дами. През същия перлиод процентът на дамите ръководители на държавни управления е понижен от 5,7 на 5,2 % - 10 от общо 193 министър председатели са дами.

"Въпреки някои положителни признаци, безспорното болшинство държавни ръководители остават мъже ", сподели Габриела Куевас Барон, оглавяваща Междупарламентарния съюз.

В парламентите международния дял на дамите набъбна с съвсем 1 % от 2017 до 2018 година до 24,3 %. само че Куевас сподели на конференция, че е лишило 25 години, с цел да се реализира тази цифра при едвам 11 % през 1995 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР