По нетрадиционен начин в София ще бъде дадено началото на

...
По нетрадиционен начин в София ще бъде дадено началото на
Коментари Харесай

Ламбо сафари започва пред Народния театър

По нетрадиционен метод в София ще бъде обещано началото на Националната стратегия по честването на 80-годишнината от рождението на един от най-обичаните артисти и театрални педагози в България - Стефан Данаилов, научи ДУМА от Елица Пенова. Той си остава най-сниманият български артист досега. С функциите си във филми като " Иван Кондарев ", " Борис I ", " Дами канят ", " Черните ангели ", " Иконостасът ", сериали като " На всеки километър ", " Стъклен дом ", " Октопод " и " Фамилията " Данаилов продължава да бъде известен измежду публиката.
С " Ламбо сафари " на 15 юни от 10,30 ч. в градинката пред Народния спектакъл " Иван Вазов " ще стартира разходка из знакови места на София през персоналната биография на софиянеца Стефан Данаилов. За първи път в София ще се организира сафари, отдадено на български артист.
Акцентът на " Ламбо сафари " ще бъде персоналната история на артиста, разказана през историята на здания, институции, учебни заведения, театри, градини и други места от София. Сред тях са градинката " Кристал " - място, в което Данаилов среща огромната си обич Мария, НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ", където Мастъра, както го назовават студентите, учи и преподава, " Докторската градина ", в която се снимат подиуми от първия филм с присъединяване на ученика Стефан Данаилов " Следите остават " по Павел Вежинов, и други. Гид в това пътешестване през времето и спомените ще бъдат известни студенти на Мастъра, които през днешния ден са към този момент одобрени артисти - Силвия Лулчева, Дарин Ангелов, Влади Въргала и други.
Сафарито, отдадено на известна персона, е част от културния календар на градове като Стокхолм (Ингмар Бергман, Грета Гарбо) и Париж (Салвадор Дали, Едит Пиаф).
В богатата стратегия от събития, отдадени на Стефан Данаилов, ще има нов документален филм, книга, галерия, спектакли с негови студенти и церемония вечер в Народния спектакъл " Иван Вазов ".
Програмата на честванията е основана от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се осъществя с финансовата поддръжка на Столичната община. Партньори са Българската национална филмотека и НТ " Иван Вазов ". В нея вземат участие студенти на Стефан Данаилов, сътрудници, другари и фенове.
Част от програмата е формалният уебсайт на Стефан Данаилов - www.stefandanailov.com, който ще събере архива на артиста и ще осведоми феновете му за събитията, свързани с юбилея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР