След първите американски доставки на модерни оръжия за Украйна президентът

...
След първите американски доставки на модерни оръжия за Украйна президентът
Коментари Харесай

Медии от САЩ и Европа: Вашингтон обмисля дали да разреши на Киев да обстрелва цели в Русия с американски оръжия

След първите американски доставки на съвременни оръжия за Украйна президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в никакъв случай не е отстъпвал от една възбрана - президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога трябваше да се съгласи в никакъв случай тези оръжия да не бъдат употребявани против цели на съветска територия, тъй като това би влезнало в несъгласие с обещанието на Байдън да избегне Трета международна война.

Сега в администрацията на Съединени американски щати се води многолюден спор за намаляване на възбраната Украйна да употребява американски оръжия за обстрелване на цели на съветска територия, с цел да се разреши на украинците да удрят ракетни и артилерийски позиции тъкмо оттатък границата в Русия. Според Зеленски точно тези позиции са дали на Москва опцията да реализира скорошни териториални придобивки, това написа вестник " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Предложение в тази тенденция на държавния секретар Антъни Блинкън след отрезвяващо посещаване в Киев предходната седмица, към момента е в начален етап и не е ясно какъв брой от сътрудниците му от вътрешния кръг на Байдън го поддържат. То към момента не е публично показано на президента, който обичайно е най-предпазлив, обявиха публични лица.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър отхвърли да разяснява вътрешните полемики на политиката за Украйна, в това число отчета на Блинкън след завръщането му от Киев.

" Но чиновниците, взели участие в разискванията, обявиха, че позицията на Блинкън се е трансформирала, тъй като руснаците са отворили нов фронт във войната с опустошителни резултати. Силите на Москва са разположили оръжия тъкмо оттатък границата със Североизточна Украйна и са ги насочили към Харков - знаейки, че украинците ще могат да употребяват единствено неамерикански оръжия да ги обстрелват ", означи още " Ню Йорк таймс ".

" Попитан от кореспонденти, Майк Джонсън, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, сподели: „ Мисля, че те би трябвало да разрешат на Украйна да води войната по метода, по който сметне за добре. Те би трябвало да могат да отвърнат на удара. И мисля, че опитите ни да управляваме напъните там не са добра политика за нас “, написа английският в. " Гардиън ".

" Въпросът дали и по какъв начин Киев може да употребява западни оръжия не е чисто военностратегически ", означи немското списание " Шпигел ".

" Русия се усеща застрашена от поддръжката, която страните от НАТО оказват на Украйна. В предишното Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 нееднократно е заплашвал с ответни удари или даже е повдигал въпроса за опцията за потребление на нуклеарно оръжие. Експертите считат, че това е на първо място елементарна опасност, само че Западът не желае да предизвика случай. По сходна причина от началото на войната Западът отхвърля да откри зона, неразрешена за полети, макар настояванията на Киев - изтребителите на НАТО не би трябвало да смъкват съветски самолети ", добави медията от Федералната република.

" Промяната в курса може да повлияе и на по-нататъшното образование на украинските бойци. Досега те са обучавани да боравят със западни оръжия на полигон в Германия. Сега Съединени американски щати също обмислят изпращането на личен боен личен състав в Украйна за задачите на образованието, а Байдън беше забранил това преди ", написа още " Шпигел ".

Медията от Обединеното кралство " Индипендънт " обърна внимание върху друга демонстрация, обвързвана с войната в Украйна – почналите по разпореждане на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 от Русия военни учения за преструване на изстрелване на тактически нуклеарни оръжия.

" Вашингтон таймс " цитира изказване на съветското министерство на защитата, съгласно което първият стадий от ученията планува " практическо образование в подготовката и потреблението на нестратегически нуклеарни оръжия “, в това число ракети " Кинжал " и " Искандер ", способни да носят атомни бойни глави.

Украйна и нейните западни съдружници настояват, написа още " Индипендънт ", че Путин неведнъж е отхвърлял опасността от нуклеарна война в Европа, откогато нахлу в Украйна през 2022 година Кремъл твърди, че дава отговор на закани за сигурността против Русия, като да вземем за пример отхвърли на да изключи разполагането на френски бойци в Украйна.

Ученията ще включват окупирана украинска територия, както и Беларус.

Вестникът обръща внимание и на изказване на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, който сподели, че западните съдружници вземат решения по отношение на военната помощ за страната му  с " една година забавяне “, до момента в който войските на неговата страна са изправени пред офанзивите на съветски сили в североизточния район на Харков.

" Президентът на Украйна направи тази оценка в миг, когато стартира да идва нова поддръжка от Съединени американски щати, откакто пакет от 61 милиарда $ помощи най-сетне беше подписан от президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в през април след месеци на закъснение в Конгреса на Съединени американски щати ", добави " Индипендънт ".

Зеленски назова доставката на военна помощ, по-специално на средства за противовъздушна защита като системите " Пейтриът ", на които Украйна разчита в огромна степен, с цел да се пребори с нашествието на Русия, като " една огромна крачка напред, само че преди този момент две крачки обратно “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР