Музика в портрети ще представят Оркестърът за народна музика на

...
Музика в портрети ще представят Оркестърът за народна музика на
Коментари Харесай

Музика в портрети с фолклорния оркестър на БНР

" Музика в портрети " ще показват Оркестърът за национална музика на БНР и диригентът Димитър Христов на 23 май от 19 ч. в Първо студио на Радиото, научи ДУМА от Николета Еленкова.
Концертната стратегия ще срещне публиката с гения на певицата Магдалена Карамитева, кавалджията Димитър Карамитев и гъдуларя Димитър Гугов. И тримата живеят в чужбина от 2000 година, а завръщането им като солисти на Оркестъра на БНР е същински празник във фолклорния род. Програмата включва тяхна авторска музика, аранжирана за този концерт от Пейо Пеев, Георги Андреев, Костадин Генчев, Димитър Христов и Петър Миланов.  
За гъдуларя Димитър Гугов, който живее в Страсбург, само че свири в целия свят с етноформацията " Варварските цигулки " ( " Violons Barbares " ), присъединяване в плана " Музика в портрети " е сбъдната фантазия: " Това ще бъде моят първи концерт като солист в България. Преди време си мечтаех да бъда част от Оркестъра на Радиото, а в този момент пристигам и изсвирвам като солист. Много се веселя, че аранжиментите за моите пиеси са написани от Георги Андреев, защото постоянно съм желал да изсвирвам моя музика, аранжирана от него. За този концерт избрах мелодии, които имат мощна връзка с България и българските корени. "
За фамилията на Магдалена и Димитър Карамитеви, които съвсем четвърт век живеят във Виена, идното събитие също е обвързвано с особена наслада: " Това е огромно неспокойствие за нас и с боязън чакаме концерта. Чест е да сме на една сцена с едни от най-хубавите музиканти в българската национална музика. Ще осъществим авторска музика, основана от двама ни. В персоналния ни репертоар се усещаме най себе си с песни и инструментални мелодии, които са като дребни музикални автопортрети. Дори някои от песните са свързани със сюжети от действителния ни живот. Този концерт ще бъде празник! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР