По много нестандартен начин отбеляза младо варненче своя най-голям празник.

...
По много нестандартен начин отбеляза младо варненче своя най-голям празник.
Коментари Харесай

Първокласник от Варна покани съучениците си на рожден ден на много нестандартно място

По доста ексцентричен метод означи младо варненче своя максимален празник. Първокласникът Наум Викторов Неделчев предложения за рождения си ден своите съученици от I а клас на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в Градската художествена изложба " Борис Георгиев " за първа среща с изкуството на Владимир Димитров – Майстора, научи Varna24.bg .

През 2022 година бяха маркирани 140 година от рождението на един от най-големите и обичани  български живописци. Част от събитията, отдадени на това събитие, бе обучителният план " Лято в галерията ", по време на който деца рисуваха по мостри на огромни български художници, измежду които и Владимир Димитров-Майстора.

Майстора е роден на 1 февруари 1882 година във Фролош, Княжество България. Учил е в Художественото учебно заведение (сега Художествена академия) при магьосниците на четката Иван Мърквичка, Антон Митов и други Изявява се в портретния и пейзажния род, и в битовата комбинация. Неговите портрети и композиции се открояват с изразителни цветове, идеалистичен рисунък и необикновено символно лъчение.

Поздравявам шефа на галерията Доротея Павлова и нейния екип за чудесните начинания, с които притеглят децата, предизвикат любознание и ученолюбивост към българското изкуство, написа кмета на Варна Иван Портних в персоналния си фейсбук профил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР