По-голямата част от американците, включително избирателите от крайградските райони, подкрепят

...
По-голямата част от американците, включително избирателите от крайградските райони, подкрепят
Коментари Харесай

60% от гласоподавателите подкрепят задължителната COVID ваксинация

По-голямата част от американците, в това число гласоподавателите от крайградските региони, поддържат Covid мандатите за ваксини за федерални служащи, както и за частни компании, съгласно изследване на Axios/Ipsos.

Констатациите, последвани от оповестяването на мандатите на президента Байдън предходната седмица, демонстрират, че въпреки ходът му да е разделящ, той може да бъде политически по-безопасен, в сравнение с се надяват съперниците му.

От политическа позиция, той е изключително подсилен от самостоятелни, разяснява Клиф Йънг, президент на Ipsos Public Affairs.

" Въпросът номер 1 за Байдън е Коронавирус и той губи позиции по този въпрос, изключително измежду самостоятелните... това би трябвало да спре кървенето... това е самодейност, която би могла да го укрепи. "

Въпреки това, " той не печели точки с републиканците. Той печели доста точки с демократите, само че те към този момент го поддържат. "

На респондентите са заложени два обособени въпроса: Подкрепяте ли федералното държавно управление да изисква всички федерални чиновници да бъдат имунизирани против COVID-19? Подкрепяте ли правилото на федералното държавно управление, което изисква всички компании със 100 или повече чиновници да накарат целия личен състав да бъде имунизиран или да се подлага на постоянни проби за Коронавирус?

Общите им отговори бяха на практика идентични: 42% уверено поддържаха и двете; 18% ненапълно поддържат и двете; 13% -14% ненапълно се опълчват и на двете; и 25% -26% изрично се опълчиха и на двете.

С други думи, респондентите не вършат огромни разграничения сред мандатите за държавни или частни чиновници.

Високите концентрации на мощна опора и мощно опълчване укрепват дълбочината на поляризация.

Около седем на всеки 10 респонденти в градовете поддържат мандатите или условията за тестване, спрямо съвсем шест на 10 гласоподаватели в крайградските региони - и малко по-малко от половината гласоподаватели в селските региони.

Около две трети от респондентите на 65 и повече години или под 30 години поддържат мандатите - спрямо малко повече от половината от тези сред тях.

Анкетьорите също попитаха респондентите тази седмица коя от следните варианти би трябвало да бъде актуалният приоритет на политиката с имунизациите против Коронавирус на федералното държавно управление.

38% споделят, че би трябвало да се удвоят напъните за имунизиране на останалите неимунизирани американци. (Това включва съвсем половината от имунизираните респонденти, само че единствено един на всеки 10 неимунизирани респонденти.)

28% дава приоритет на бустерните дози за всеки американец, който желае. 19% биха предпочели да се създадат имунизациите налични за хората в разрастващите се страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР