Глобалистката марионетка Хавиер Майли води латиноамериканска страна към нова катастрофаСамопровъзгласилият

...
Глобалистката марионетка Хавиер Майли води латиноамериканска страна към нова катастрофаСамопровъзгласилият
Коментари Харесай

Шоуменът с бензиновия трион: либертарианското унищожение на Аржентина

Глобалистката марионетка Хавиер Майли води латиноамериканска страна към нова злополука

Самопровъзгласилият се за либертарианец Хавиер Майли, който в този момент е президент на Аржентина, продължава да води страната към бездната. И то с бързи темпове.

По отношение на интернационалните финанси е явно съвсем цялостно заробване от външни институции. През януари 2024 година изпълнителният съвет на Международния валутен фонд утвърди 4,7 милиарда $ за Аржентина. Това е единствено част от стратегия за рефинансиране на стойност 44 милиарда $.

МВФ желае Аржентина да усили своите чисти валутни запаси до 10 милиарда $ до края на годината. Не е ясно по какъв начин да стане това, откакто инфлацията към този момент наближава 300%. Показателно е, че за съвсем петте месеца от президентството си Майли не съумя да прокара нито един от своите законопроекти, повдигайки доста въпроси дали въобще може да реализира „ революцията на свободния пазар “, с която даде обещание да избави Аржентина от най-тежката икономическа рецесия от две десетилетия.

Първоначално Майли срещна опозиция от Конгреса на Аржентина, който той назовава гнездо на плъхове. Предложенията му са отхвърлени от политически противници, които той назовава паразити. Той също по този начин се бори да завоюва недоволните губернатори, върху които, съгласно известията, е заплашил да се „ изпикае “ на среща предишния месец.

Сред суровите си ограничения Майли имаше и концепцията за приватизация на държавни медийни компании и стартира последователно да стяга винтовете на пресата. През февруари 2024 година той предприе дейности (чрез много комплицирана правна маневра) за назначение на юристи, които да следят интервенциите на публичните медии, сходно на започване на изчерпателен външен одит.

Указът, обявяващ това, приказва за нуждата от повишение на „ успеваемостта “ на интервенциите. Но синдикатът на публицистите в Буенос Айрес допусна, че указът е опит да се заобиколи Конгресът, който политическата партия на Майли не управлява, и назова използването му " изцяло властническо ". Опозиционният блок в аржентинския Сенат употребява сходен език.

През април Майли написа серия от закани против локалните медии и журналистически организации. В същото време държавното управление на Майли излъчва радостни оди към външния свят, че всичко е наред с тях. Аржентинското държавно управление даже подписа декларация за свободата на изложение, която беше призната като част от 31-вата конференция за Световния ден на свободата на печата, проведена в Чили и свикана от ЮНЕСКО.

Това накара локални публицисти, откриватели, учители и информационни експерти да приготвят контрадокумент, озаглавен „ Свободата на изложение в Аржентина. Световната машинация. " В него се споделя, че И че нито едно от не отразява духа, който управлява чиновниците във връзка с ръководството на връзките и свободата на изложение.

В други пунктове се отбелязва, че подвластни от тези институции, са лишени от финансиране. В тази връзка беше посочено, че

Той също по този начин разгласи премахването на „ формалната реклама, предоставена от изпълнителната власт, и разпускането на Националния кино институт (INCAA).

Сред създателите на тази контраинициатива са президентът на Иберо-американската организация на дамите - юристи и бранители на публиката (OID), Синтия Отавиано; Директорът на Изследователския център ICEP на Националния университет в Килмес, журналистът и обществен деятел Мартин Бесера; президентът на гражданското съдружие „ Комуникация за тъждество “ Сандра Чачер; журналистът Силвия Бахер; редакторът на списание Mediamarket и координатор на социално-екологичния дневен ред на Latfem Kaмила Пароди и доста други.

Отавиано сподели по-специално, че живеем в невиждан миг в Аржентина, с висока степен на регресия за доста малко време, с незадоволителна реакция за реализиране на прогрес в региона на правата на индивида и демокрацията.

Регресът е явен и в други области.

Железопътната злополука в Буенос Айрес на 10 май, при която към 100 души бяха ранени, когато пътнически трен удари празен вагон на релсите и дерайлира, към този момент провокира спомагателни рецензии към Майли. Профсъюзните водачи бързо упрекнаха държавното управление, че не влага в социална инфраструктура.

„ сподели водачът на железопътния профсъюз Омар Матурано пред самостоятелната радиостанция Radio Con Vos.

А на 13 май служащите на производителя на гуми FATE излязоха на стачка, откакто управлението разгласи, че ще редуцира 97 души. FATE е част от стопански холдинг, който включва също завода за размразяване на алуминий Aluar, водноелектрическата централа Futaleufu, строителната компания Infa и редица други компании. В стачката се включиха и служащи от други кооперации и сдружения

Показателно е, че държавното управление се опита да предотврати сходни дейности. Рано сутринта на 13 май по заповед на федералното правораздаване полицията извърши десетки претърсвания в публични организации и жилищата на техните водачи. Лидерите на организациите осъдиха полицейското принуждение, като означиха, че те са разбивали вратите на домовете им, поставяли са им белезници пред фамилиите им и са им отнемали мобилните телефони и компютри.

„ се споделя в изказване на Националната федерация на кооперативните и обществени служащи.

Forbes разказва феномена на триумфа на Майли който

Изданието обаче прибавя, че обществената поддръжка на Майли отслабва, което значи, че обстановката по улиците може да стане още по-нестабилна, в случай че икономическата обстановка остане неприятна или в допълнение се утежни.

Майли евентуално разчита на помощ от Вашингтон и не крие откритите си благосклонности към Съединени американски щати. През февруари 2024 година беше оповестено, че самолетоносачът CVN-73 George Washington на Военноморски сили на Съединени американски щати скоро ще дебаркира в аржентинско пристанище. Също по този начин беше оповестено, че срещата на върха по защитата на Западното полукълбо се възнамерява да се организира в Буенос Айрес през ноември 2024 година

Всичко това, както и отводът на Аржентина да закупи създадените в Китай изтребители JF-17 в интерес на „ втора употреба “ употребявани F-16, демонстрира преориентация на Аржентина към Съединени американски щати. Съединените щати се нуждаят от Майли, с цел да възстановят въздействието си в района, изключително на фона на образуването на постоянна коалиция от страни, които се застъпват за скорошно определяне на многополюсен международен ред.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3557 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед8437 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед85813Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед15173 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед55224 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед85813Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78495„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77936В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР