Засега без право да пътува в чужбина. После – нелегитименЗеленски

...
Засега без право да пътува в чужбина. После – нелегитименЗеленски
Коментари Харесай

Какво ще се случи с бившия президент Зеленски след „деня X“?

Засега без право да пътува в чужбина. После – нелегитимен

Зеленски е артист, някогашен комедиант, а в този момент трагик. Сегашната му област е политическият спектакъл. Засега действието се развива почти ту разумно, ту алогично. Но след няколко дни сюжетът ще стане непредсказуем. Затова в театъра царува суетност и комплициране. Главният воин не е научил репликите си и гледа умолително към суфльорите. Но и те мълчат. Предпазлив ропот се разнася из залата...

Времето на Зеленски, президента на Украйна, отминава. Както знаете, той анулира изборите, които трябваше да се проведат на 31 март тази година. Официалната причина е военно състояние, подбудено от спора с Русия. Зеленски сподели, че " болшинството от украинците " считат изборите за " рискови и безсмислени ".

Разбира се, това беше хитро и наивно опрощение. Ясно е, че Зеленски се опасяваше от проваляне като от огън. Съгласно данните от социологическите изследвания, той доста отстъпваше на някогашния командващ на ВСУ военачалник Валерий Залужний, който възнамеряваше да взе участие в изборите. Свалянето от власт би означавало за Зеленски загуба на имунитет, наказателно гонене и правосъден развой с най-тежката присъда.

Така че изборите не се състояха, макар че западните сътрудници на Зеленски упорстваха за провеждането им. Сега мандатът му изтича в деня X - 20 май. И никой не знае кой ще стане, в това число самият Зеленски. Знае се единствено, че ще бъде нелегитимен. И даже елементарен „ ухилянт “ (уклонист, дезертьор), както се майтапят в обществените мрежи. В края на краищата, по едно време артистът четири пъти „ не съумя “ да се яви във военното окръжие при изпратени повиквателни.

Още по-рано, преди президентските избори - през лятото на 2023 година - бяха анулирани изборите за Върховна Рада. Следователно депутатите също изгубиха статута си. Освен това кръгът им е изтънял: много депутати са напуснали страната, други не участват на съвещанията, а трети са написали заявления за оставка. Останалите са обхванати от незаинтересованост - те не вземат решения, а подреждат нещата.

Така че официално власт в Украйна има, само че де юре я няма. Има политическа импотентност. И по тази причина всичко ще се взема решение не в Киев, а в Брюксел. И във Вашингтон.

Това в никакъв случай не се е случвало в Украйна. Да, Западът оказваше напън, диктуваше на Незалежната, само че в този момент цялото задължение на една воюваща, унищожена, полуопросяшка страна падна върху него.

Киевските управляващи трескаво търсят излаз от тази обстановка. Кабинетът на Зеленски апелира пред Конституционния съд въпроса за удължение на президентския мандат. И може би такива принадлежности ще бъдат открити. Но те могат да бъдат потребни единствено за вътрешна приложимост - хората ще „ преглътнат “ всичко, защото от дълго време са привикнали да бъдат безсилни. Но на интернационално равнище Зеленски като президент на страната ще бъде неплатежоспособен и ще се трансформира в грабител.

Има доста въпроси. Ето единствено няколко. В какво качество Зеленски ще договаря с задгранични чиновници и ще подписва съглашения след Деня Х? Какъв ще бъде неговият сан на " мирните договаряния " в Швейцария? Или такава „ условност “ към този момент няма значение?

Украинският юрист и журналист Татяна Монтян счита, че всичко може да се случи в Украйна, само че „ всичко зависи от позицията на Запада, а Западът към момента мълчи “. Въпреки това, няма доста да се чака: западните политици, съгласно нея, несъмнено ще „ би трябвало да кажат нещо в нощта на 20 против 21 “.

Може би до тогава съветските оръдия и ракети ще „ кажат “ нещо по-силно и безапелационно. В последна сметка те работят по-добре от всяко словесно увещание. Сега, когато настъплението на съветските въоръжени сили е в разгара си, още повече.

Но в случай че ситуацията на въоръжените сили на Украйна се трансформира от мъчно в пагубно, Зеленски няма да може да контракти мир. Пак тъй като е нелегитимен. Според политолога Сергей Марков „ всички съглашения след 20 май би трябвало да се подписват не със Зеленски, а с неговите куратори – Съединени американски щати, НАТО и Европейския съюз “. Той също по този начин счита, че Съединени американски щати няма да сменят Зеленски: „ Той, несъмнено, е придирчив, само че проблемите със промяната му сигурно ще са доста по-големи “.

Има обаче и други отзиви. По-специално, депутатът от Държавната дума на Руската федерация Алексей Говирин не изключи, че Западът може да пожертва Зеленски и да разчита на някогашния водач на страната Петро Порошенко, по прякор Шоколадовия Батя: „

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който неотдавна посети Киев, беседва със Зеленски за изборите в Украйна. Той означи, че Но не е известно дали Блинкен е уведомил Зеленски за тънкостите на процеса.

Според съветското външно разузнаване Вашингтон в действителност търси заместител на президента на Украйна. Сред претендентите е Порошенко и кметът на Киев Виталий Кличко. Слуховете се въртят към Залужни, ръководителя на президентската канцелария Андрей Ермак и някогашния ръководител на Върховната Рада Дмитрий Разумков.

И самият Зеленски евентуално знае, че към него се подвига някаква неприятна олелия. Може би Блинкен загатна по другарски метод за иден тъмен излаз. Украинският водач обаче не може да се възмущава от измяната на своите „ другари “ – те елементарно могат да го отстранят. И освен от поста президент...

Междувременно Зеленски стана „ без право на задгранично пътешестване “. Той анулира визити в Испания и Португалия, сякаш заради сложната обстановка на фронта. Но наподобява, че президентът на Украйна направи това не по лична воля, а по напътствие на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, от който „ пощальонът “ Блинкен донесе „ привети “.

Може ли това да значи, че европейските водачи – в тази ситуация в Мадрид и Лисабон – желаят да спрат помощта за Украйна и да се дистанцират от нея заради острата рецесия, в която тя е потопена? И взеха решение да го създадат не сами, което би било неучтиво, а посредством Байдън.

Според друга версия в Украйна се задава нещо обезпокоително, което изисква наложителното наличие на Зеленски. Това също може да е скрит план - не на вятъра неотдавна се приказва за опит за ликвидиране на президента на Украйна. Или Вашингтон уверено изиска неговият „ подопечен “ най-сетне да вземе решение за статута си?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3509 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед8437 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед85689Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед15114 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед55224 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед85689Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78493„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77934В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Валери Тодоров, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР