Плюсовете на панировките са много, но най-съществения от тях е,

...
Плюсовете на панировките са много, но най-съществения от тях е,
Коментари Харесай

Видове Панировки

Плюсовете на панировките са доста, само че най-съществения от тях е, че панираният артикул съумява да резервира сочността си. На процедура той се подготвя, изпържва се, само че поради панировката, която го защищава, остава с всичките си сокове.

Съществуват доста типове панировки, които са подобаващи за разнообразни артикули – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се употребяват и за сирена, кашкавал, разнообразни зеленчуци, рибни артикули.

Най-разпространената от панировките е тази с яйца, брашно, може да се добави и галета. Тя е подобаваща за всевъзможни типове артикули - превъзходен избор при паниране на сирене. Парчето се овалва в яйце – брашно или галета – яйце.

След като стане златисто на цвят го обръщате. Това е т.нар двойна панировка. Обикновената е единично потапяне първо в брашно след това в яйце и слагате в сгорещената лой.

Ако желаете да панирате кашкавал сполучливо – без той да се разтече в тигана, би трябвало да употребявате за панировка студена вода, галета, брашно и яйце. Първо потапяте парчето в студената вода, по-късно го овалвате доста добре в брашното, след което го овалвате в яйце, след това в галета, още веднъж яйце и слагате в мощно сгорещена лой. По този метод кашкавалът ще резервира формата си и няма да изтече.

 Байганети

Панировката с бира е постоянно употребена и най-подходяща при приготвянето на байганети. Благодарение на бирата, хапките откакто с изпържени, се надуват и стават доста вкусни. Необходими са ви яйца, брашно, бира, сол, черен пипер и в случай че предпочитате можете да добавите още някакви подправки. Всичко това се смесва в един съд, а гъстотата на панировката би трябвало да бъде като боза.

Потапяте части кренвирши, шунка, лук, моркови, каквото сте решили да приготвите и по-късно с лъжица изсипвате в тигана с повечко олио, като, несъмнено, отцеждате леко в ръба на купата.

И съгласно професионалната куланария, в случай че сте улучили вярната съразмерност на панировката, откакто се изпържат от едната страна, байганетите сами се обръщат от другата.

За риба също има избрана панировка, с която вашите рибни филенца стават хем нежни, хем хрупкави. За да си я приготвите, са ви нужни – яйца, царевично брашно (става по-вкусно, в сравнение с с бяло), прясно мляко.

Всичко това се смесва и разрушава – точни пропорции е мъчно да се кажат – сместа би трябвало да бъде както при панировката на байганетите – с гъстотата на боза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР