Плюс точките, които са заложени, искам днес на оперативно заседание

...
Плюс точките, които са заложени, искам днес на оперативно заседание
Коментари Харесай

Кирил Петков: Приемаме мерки срещу инфлацията

Плюс точките, които са заложени, желая през днешния ден на оперативно съвещание да обсъдим деликатно цялостния пакет за ограниченията против инфлацията и високите цени. Това сподели министър-председателят Кирил Петков при започване на съвещанието на Министерския съвет.

Българското държавно управление съумя да задържи цените на тока за битовите консуматори без да бъдат покачени. Това на доста малко места в Европа се случи, похвали се министър председателят.

Той се похвали с 4 милиарда помощи с бизнеса и със 70 лв. за всеки пенсионер.

В момента няма повишаване на цените на горивата. Ще вършим всеки месец срещи с Петролната асоциация, с цел да се набелязват ограничения за понижаване на цените на горивата в бензиностанциите незабавно, откакто петролът на международните тържища стартира да пада.

Очаквам в къси периоди от министерството на финансите да ми даде информация по какъв начин ще се отрази премахването на ДДС-то за хляба.

Поздравявам обединението за постигнатото единодушие за заплащането на 650 млн. лв. на пътните строители, сподели Кирил Петков.

Той добави и че макар хакерска офанзива помощта за пенсионерите се изплаща:

" Това че имахме хакерска офанзива тъкмо когато трябваше да изплащаме помощта на всички пенсионери, не ни спря. И 70-те лв. се изплащат на всеки пенсионер за Великден. Това са спомагателни средства от бюджета, макар тези големи помощи, които към този момент загатнах. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР