Плувна шапка, направена специално за да покрие естествените плътни и

...
Плувна шапка, направена специално за да покрие естествените плътни и
Коментари Харесай

Шапка за плуване за тъмнокожи получи официално одобрение

Плувна шапка, направена особено с цел да покрие естествените плътни и непокорни коси на тъмнокожите плувци, получи публично утвърждение от международния управителен орган за спортно плуване. е  направена особено за отбрана на косата, която е гъста, къдрава, сплетена и постоянно е сложна за слагане в по-малки шапки за плуване.

Международната федерация администрираща надпреварите по водни спортове в началото отхвърли потреблението на шапката на Олимпиадата предходната година, потвърждавайки, че спортистите, състезаващи се на международната сцена, " в никакъв случай не са употребявали шапки с подобен размер и форма " (според Асошиейтед прес) и това провокира скандал. В отчета се споделя, че организацията също по този начин е определила, че шапката не " следва естествената форма на главата ", предписание, което е обрисувано в условията на FINA.
 Багерите в Пловдив и през днешния ден продължиха да разрушават тютюневия склад в Пловдив 2 септ 2022 | След като през вчерашния ден арх. Петкана Бакалова, една от защитничките на тютюневия склад, персонално застана пред багерите,...
Тази възбрана провокира доста съществени полемики  за съществуващите бариери в света на спортното плуване. Даниел Обе, ръководител, съобщи пред   „ косата е забележителна спънка пред водните спортове за доста дами, изключително за доста цветнокожи хора от нашите общности. Така че Soul Cap би трябвало да бъде се смята за артикул, който преодолява тази преграда. ".

 
               

След към година диспути и преценки на членовете на федерацията, FINA премисли позицията си и публично тъмнокожите плувкини към този момент могат да носят  Soul Cap на надпревари.  Изпълнителният шеф на федерацията Брент Новицки заяви новината  пред.

Плувкинята (и дипломат на Soul Cap) Алис Диъринг разяснява новината като вълнуваща. Диъринг стана първата тъмнокожа плувкиня, показала Англия на олимпийско равнище предходната година. Тя също е съосновател на Black Swimming Association.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР