Пленарното заседание в четвъртък продължи само няколко минути, след като

...
Пленарното заседание в четвъртък продължи само няколко минути, след като
Коментари Харесай

Депутатите няма да заседават днес. Изборът на председател се отлага за след Великден

Пленарното съвещание в четвъртък продължи единствено няколко минути, откакто депутатите взеха решение да оставят изборът на ръководител на 49-ото Народно заседание за след великденските празници.

Временно заемащият поста на председателстел Вежди Рашидов отхвърли да изиска регистрация на присъстващите в залата, защото това било направено през вчерашния ден. Той сподели, че поради комплицираната обстановка към избора няма смисъл от съвещание през днешния ден.

" Смятам, че по-здравословно е след празниците. И в случай че и тогава не стане - ще викаме Господ, различен няма кой! Днес виждате, че сме в патова обстановка - нито устав може да бъде признат, нито комисии да бъда определени ", съобщи Рашидов пред публицисти в Народното събрание.

Още през вчерашния ден стана ясно, че първо ще продължат диалозите по законодателните цели сред ГЕРБ и ПП-ДБ, а изборът на ръководител на процедура ще зависи от тях. За поста към този момент има единствено двама претенденти - Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров от " Възраждане ". При гласуването през вчерашния ден нито един от тях не съумя да събере нужната поддръжка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР