Пламен Асенов, специално за Faktor.bgДа ви се похваля, граждани, нашият

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgДа ви се похваля, граждани, нашият
Коментари Харесай

De Profundis: Добрият Вл. Вл. Путин раздава безплатен сладолед

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Да ви се похваля, жители, нашият просташки сладоледаджия - Путин, Владимир Владимирович, е прекомерно добър човек. Или най-малко в последно време стана подобен, откакто стартира да раздава безвъзмезден сладолед на всички деца в близост.
Ами да, в случай че за Свободния свят присъединението на Швеция и Финландия към НАТО не е същински безвъзмезден сладолед на съчка, какво друго е. Ако по този начин стремително вървят нещата, може и Швейцария да вземе да ги последва.
Ти да видиш тогава какво значи същински неутралитет. Руските олигарси незабавно ще бъдат изцяло обезвредени откъм останалите им към този момент пари и това ще е дело богоугодно. А нищо чудно по-късно Свободният свят да реши

всички блокирани съветски пари да отидат за възобновяване на Украйна

Това пък ще е най-ироничният каймак на сладоледа, подарен ни от Вл. Вл.
И изострен прът, с връх, потънал в светена вода, който съветските вампири сами ще забият в сърцето си.
Какво, в случай че не най-вкусният безвъзмезден сладолед, е също фактът, че България за броени дни изцяло отряза съветските газови доставки. Забележете - не просто направи девирсификация, ами напряко отряза „ Газпром “ и от 95 % взаимозависимост, мина към 0. Можело, значи.
Е, първо „ Газпром “ победоносно съобщи, че отрязва нас, де - но то това е тъкмо част от откровения подарък на Владимирович, единствено леко затулен като опасност. Иначе ний, в случай че не ни подгонят принудително от съветската хранилка, по какъв начин ще се сетим, че има и други благоприятни условия за газови достави, други пътища за приемането им - а и други, по-ниски цени, в случай че имаме вяра на премиера Кирил Петков, което би трябвало да вършим. Поне щото в обстановката, до която сме се докарали като народ, въпреки всичко е по-добре да имаме вяра на него, въпреки с едно на разум, в сравнение с Радев, Янев, Нинова и цялата българска циркова фамилия Рубльови.
Но раздаването на безплатните сладоледи от страна на Вл. Вл. не стопира дотук. Отделни европейски страни започнаха да подхващат ограничения за изолираност на Русия, каквито до неотдавна се смятаха невиждани. И каквито, уповавам се, ще стартират да ползват и всички останали европейски страни, в това число България.
Имам поради обстоятелството, че Литва прекъсна дипломатически връзки с Русия, като изтегли посланика си от Москва и изгони московския дипломат из измежду себе си. Тази стъпка ще има доста прелестни резултати, в това число - съветските шпионски мрежи ще се скъсат и по-дребните шпиони без дипломатически имунитет ще бъдат изловени по-лесно. Което пък ще подтиква стопанската система, ще понижи така и така ниската корупция на страната, въобще, ще даде спомагателна порция пресен въздух на цялото общество.

Thank you Mr. Putin!
Think about it, Mr. Petkov!

А какво да кажем за Холандия, която пък напряко забрани да се издават визи за всички съветски жители - нещо, което упорствам цяла Европа да направи още от преди 14 години, от съветската експанзия против Грузия. И няма да спра да упорствам отсега нататък, до момента в който не се случи в действителност.
Ама Холандия може да си го разреши, тъй като не е подвластна от съветските туристи…..
Знаете ли какво, жители, от тези съветски туристи за България изгодата е нула, загубата - плюс безконечност. И никак не желая да слушам за тях - таман от хоризонта изчезна бойковата туристическа шаманка Ангелкова. Тя непрекъснато ги бълнуваше тия туристи, правеше метани в Кремъл за тях, отваряше безчет консулства по цялата Руска империя, единствено и единствено да дойдат, а резултата - все по-лош и по-лош.
А и те като дойдат, не харчат доста пари, подлудяват всички с претенциите си, основават проблеми с държанието си и

дърпат българския туризъм към дъното

Нали се сещате - там, където са се разпасали руснаците, крайник на естествен западен екскурзиант не стъпва.
Това е като българската винарска промишленост в соц-конц-лагера - умишлено се правеше непоносимо вино, тъй като такова искаше „ големият съветски пазар “. И тридесет години браншът не се е съвзел - въпреки че към този момент вършим прерасни виновност, още не можем да пробием даже на неразглезен пазар като полския, какво остава за Англия или Франция.

Сла-а-а-а-доледаджията-а-а-а…..А какво да кажем за сладоледа, подарен от Путин на Германия?
Онзи ден немският министър на стопанската система Роберт Хабек „ упрекна Русия, че употребява силата като оръжие “. Ей, съмна се, жители. Толкова години се повтаря, изяснява се на германците, всевъзможни опити се вършат те да се откъснат от зависимостта от съветските доставки, тъй като в един миг Кремъл ще стартира да ги изнудва - напразно.
При Меркел даже Германия стартира да се смразява политически със Съединени американски щати, единствено и единствено да избави съветския интерес, въплътен в „ Северен поток “ 2. Нещо повече, Берлин беше на път поради съветските ползи да жертва интереса на цяла Европа, като я смрази с нейния най-хубав и потвърден сътрудник и съдружник - Съединени американски щати. Но, популярност, Богу - не щеш ли Хабек най-после откри Америка.
Това също изискуем на Вл. Вл. и неговата човеколюбива политика.
Да, с човеколюбието си той даже принуди Германия да напусне военния си изолационизъм и да стартира да дава военна помощ на Украйна. Сега остава и България да последва този ярък образец - другояче положителният чичко Путин може да ни се разсърди и отново да ни откаже безвъзмезден сладолед. Или да ни го продаде на двойна цена.
В цялата тази каца с мед има обаче и най-малко

три лъжици катран,

жители. Не, нямам поради съветските закани, бълвани в последно време против който и за каквото се сетите - както към този момент е ясно на всички, каквото и да кажат, руснаците лъжат. Да, даже да признаят, че лъжат, те отново ще лъжат, тъй като тъкмо в този случай ще споделят истината. Пък и целият свят видя в деяние съветското военно изтощение, тъй че заканите са единствено „ на гол търбух - чифте пищови “.
Първата лъжица катран е обвързвана с обичания ми към този момент европейски политик Емануел Макрон, за който украинският президент Зеленски сподели: „ Макрон предложи Украйна да направи отстъпки на Путин, с цел да може той да избави лицето си “. Какво лице за избавяне, какви пет лв., бе, жители. Че той Вл. Вл. към този момент по този начин е наплескан с малинов сладолед, та боядисаният с алена багра съветски дипломат във Варшава ряпа да яде.
Не знам, допускам, че, въодушевен от геносе Шрьодер, камарад Макрон работи за своето пенсиониране в борда на „ Газпром “, само че не е ясно за какво не знае, че през днешния ден „ Газпром “ към този момент не е това, което беше, а на следващия ден ще бъде още по-малко от през днешния ден.
Втората лъжица катран е обвързвана с едно изказване, направено от съпредседателя на Демократична България Хр. Иванов. Човекът се изрече добре - желаеме ограничения за депутинизация на България, които включват стягане на спецслужбите и действителна битка против съветските хибридни офанзиви, растеж на военния бюджет и нови въоръжения по натовски стандарти, мощна редукция на съветското дипломатическо посланичество в София, засилен надзор върху „ Лукойл “ и още други в действителност нужни ограничения.
Прекрасно! Но най-после стигаме до значимия въпрос за метода, по който всичко това ще се осъществя. И там Хр. Иванов зацикля в най-големия грях за един политик - прегрешението на

политическото изтощение

„ Няма да спекулираме с ултиматуми и закани да напуснем ръководството, а по този метод разгласяваме защо ще го подкрепим “.
Ами ще го подкрепите, в случай че то желае да прави тези неща, които вие и ние желаеме да прави. А в случай че не желае, както допускам. Ако Кирил Петков каже - ми не може, бе, пичове, ква депутинизация, като народът ни всеобщо си желае Путин. Тогава какво - стоим в обединението да крепим на Нинова…..така, де, това, дето го няма?
Жалка работа!
Още по-жалка е предизборната картинка, нарисувана от последното изследване на „ Тренд “. Цитирам го, без да знам дали и до каква степен може да се има вяра на тази организация, както и на коя да е друга - само че няма други данни. Да оставим встрани спада на доверието в Политическа партия, който изкуствено прави електоралната преднина на ББ все по-голяма. Важното тук е друго - възходът на така нареченото „ Възраждане “ и появяването в прекомерно предни позиции на Нероден Петко - партията на Стефан Янев за нам си къв напредък.
Стига де! Костадинов, и Янев към този момент трябваше да са разследвани от полицията по поръчка на прокуратурата, упрекнати и делата им да са влезнали в съда - само че, вместо това, виждаме ги да порастват в политиката.
Какъв е този презрян народ, който мисли като тия двамата и ги поддържа политически - просто не ми стига цялата логичност на света да схвана. А и какви са тия механизми на надзор над българското публично схващане, които дават опция една преди малко основана жалка партия да събере мигновено 7.6 на 100 от гласовете.
Тия в действителност са близали от безплатния сладолед на Путин, Вл. Вл, жители. Или са настървени да ближат в най-скоро време.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР