Пикът на новия 25-и цикъл на слънчевата активност ще бъде

...
Пикът на новия 25-и цикъл на слънчевата активност ще бъде
Коментари Харесай

Новият слънчев максимум ще е през 2022-2023 г.

Пикът на новия 25-и цикъл на слънчевата интензивност ще бъде през 2022-2023 година, заяви ТАСС, базирайки се на съветски астрономи.

Експерти на датската капиталова банка Саксо банк предвидиха опасност за международната стопанска система поради мощна слънчева стихия през 2019 година, обвързвана с началото са 25-ия цикъл на слънчева интензивност.

"Що се касае до началото на слънчевия цикъл, той може да стартира през 2019 година, само че това по-скоро ще се случи през 2020 година Това обаче ще е единствено началото му, а огромни геомагнитни разстройства, провокирани от слънчева интензивност, тогава не се чакат. Максимумът на слънчевия цикъл, когато са вероятни мощни експлоадирания, ще е през 2022 година - 2023 година " - сподели основният теоретичен помощник от Пулковската обсерватория Юрий Наговицин.

Той означи, че още е комплицирано да бъде планувана мощността на слънчевите експлоадирания, които може да чакаме след три-четири години. Въпреки това вероятността от многомилиардни загуби и световни катаклизми е близка до нулата.

Периодичността на слънчевата интензивност беше открита в средата на 19-и век. Традиционно продължителността на циклите се счита за 11-годишна. Те се характеризират със относително бърз растеж на слънчевата интензивност през първите три-четири години. След това тя последователно понижава за седем години. Слънчевите цикли обаче не се подчиняват на непоколебим календар и продължителността им може да варира от седем до седемнайсет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР