Петролът се търгува близо до най-ниското си ниво от началото

...
Петролът се търгува близо до най-ниското си ниво от началото
Коментари Харесай

Петролът се търгува близо до най-ниското си ниво от началото на войната

Петролът се търгува покрай най-ниското си равнище от началото на войната в резултат на опасенията от световна криза.

Те обаче не повлияха на акциите, които бележат растеж преди предстоящите по-късно през днешния ден данни за заетостта в Съединени американски щати, които би трябвало да дадат индикации за положението на най-голямата стопанска система в света.

Фючърсите на Брента нарастват минимално до 94.23 $ за барел, а тези на щатския лек недопечен нефт също регистрират най-малък растеж до 88.70 $ за барел, откакто и двата сорта завършиха миналата сесия на най-ниските си равнища от февруари.

Пониженията се дължаха частично на изнесените в сряда данни, които демонстрираха скок в щатските ресурси през предходната седмица.

"Това е композиция от данните за запасите и малко терзание за търсенето. Тъй като пазарът се тормози повече за икономическия напредък, в сравнение с за инфлацията, въпреки че и тя да е сериозен проблем, цените на петрола се намалиха, " споделя пред Ройтерс Прашант Баяни, старши капиталов шеф за Азия в Paribas Wealth Management.

В различен сигнален знак за международната стопанска система спредът сред доходността по двегодишните и 10-годишните щатски държавни облигации доближи 39.2 базисни пункта, което е най-голямата инверсия от 2000 година

Обърнатата лихвена крива постоянно предшества криза.

Днес доходността по 10-годишните бумаги беше в размер на 2.6865%, а тази по двегодишните - 3.0509. Така спредът сред тях беше 36.6 базисни пункта.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна с 0.74%, подкрепят от производителя на чипове TSMC, чийто акции се оскъпиха с 1.8%, възстановявайки позициите, които изгубиха по-рано през седмицата поради визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван.

Японският Nikkei набъбна с 0.43%.

Данните за заетостта в Съединени американски щати, които би трябвало да излязат по-късно през днешния ден, се чака да покажат, че щатската стопанска система е основала 250 000 работни места предишния месец, спрямо 372 000 през юни.

На валутните пазари доларовият показател беше на равнище от 105.86, откакто падна с 0.6% през вчерашния ден - дружно с доходността по щатските държавни облигации.

Британският паунд поевтинява леко до 1.2142 $, откакто през вчерашния ден Централната банка на Англия подвигна лихвите и предизвести, че се задава дълга криза.

Спот цената на златото остава без смяна при 1 790 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР