Петимата живи бивши президенти на САЩ се появиха вчера заедно,

...
Петимата живи бивши президенти на САЩ се появиха вчера заедно,
Коментари Харесай

Петимата живи бивши президенти на САЩ на благотворителен концерт

Петимата живи някогашни президенти на Съединени американски щати се появиха през вчерашния ден дружно, за пръв път от 2013 година, на концерт за набиране на средства за жертвите от опустошителните урагани в Тексас, Флорида, Пуерто Рико и Американските Вирджински острови, заяви Асошиейтед прес.

Демократите Барак Обама, Бил Клинтън и Джими Картър и републиканците Джордж Х. У. Буш и Джордж У. Буш загърбиха политическите си разлики и в опит да обединят страната след естествените бедствия, изпяха дружно националния химн и седнаха на първия ред да гледат концерта в студентския град Колидж стейшън в Тексас, предава Българска телеграфна агенция.

Петимата президенти събраха над 31 милиона $ от 80 000 донори - сума, която ще отиде при жертвите на ураганите Харви, Ирма и Мария, заяви секретариатът на Буш-баща, представен от Франс прес.

Сред изпълнителите на концерта бяха кънтри групата " Алабама ", получилият място в Залата на славата на рокендрола Сам Мур, госпъл легендата Йоланда Адамс, тексаските музиканти Лайл Ловет и Робърт Ърл Кийн.

Американският президент Доналд Тръмп записа по-рано през вчерашния ден видео, в което назова някогашните президенти " едни от най-хубавите държавни чиновници на Америка ". " Това отлично начинание ни припомня, че фактически сме една божия нация, обединена от полезностите и отдадеността ни едни към други ", съобщи той в клипа.

" Като някогашни президенти желаеме да помогнем на сънародниците си да се вдигнат на крайници ", съобщи Обама във видеопослание, излъчено при започване на събитието.

" Хората тук са ранени, само че, както сподели един тексасец, в Тексас имаме повече обич, в сравнение с вода ", съобщи Буш-син.

" Нека работим всички дружно и създадем Америка нация на още по-големи доброволци ", съобщи Джими Картър.

Изненадваща поява на концерта направи Лейди Гага, която разгласи, че ще подари един милион $ и че ще стартира стратегия за подкрепяне на психическото здраве на оживелите, означи ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР