Петима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен

...
Петима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен
Коментари Харесай

Петима министри отиват на парламентарен контрол

Петима министри от кабинета ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първа на трибуната ще се качи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова , която ще дава отговор на четири въпроса. Те са свързани с осъществяване на процедура по желание на длъжността Инспектор в бранш " Контрол и правоприлагане " -Бургас, отдел " Контрол и правоприлагане " в Национално ТОЛ управление; със положението на Автомагистрала " Марица ", сектор Оризово – Димитровград; проектирането и построяването на път ІІІ-8611 и положението на републикански път ІІІ-5507 на територията на Хасковска област.
След нея пред депутатите ще излезе финансовият министър Владислав Горанов , към който има заложен единствено един въпрос - подготовката и приемането на общинските бюджети за 2019 година
Най-много въпроси са адресирани до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев . Той ще би трябвало да обясни пред депутатите за погашение на надлимитната здравна активност от НЗОК, за броят раждания за 2018 година, доизграждането на новия болничен комплекс в Ямбол, активността на лечебните заведения за психологично здраве и други.
Министърът на културата Боил Банов също ще вземе присъединяване в парламентарния надзор. Той ще би трябвало да внесе изясненост по отношение на къща - музей на Алеко Константинов в гр. Свищов, положението на кораба-музей „ Радецки “, присъединяване на България в 58-то Венецианско биенале, подписка на гилдията на скулптурите в поддръжка на осъществяване на законната дарителска воля на огромния български създател Андрей Николов, както и за ремонта на покрива на Националната библиотека " Кирил и Методий ".
Инцидентите и нещастните случаи на обгаряне на железопътни гари в страната – с това е обвързван въпросът, на който ще би трябвало да дава отговор транспортният министър Росен Желязков .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР