Петербургското издание Фонтанка публикува списък на руски музиканти, чиито изпълнения

...
Петербургското издание Фонтанка публикува списък на руски музиканти, чиито изпълнения
Коментари Харесай

В Русия пуснаха списък на нежеланите руски музиканти

Петербургското издание " Фонтанка " разгласява лист на съветски музиканти, чиито осъществявания са били сметнати за нежелани от управляващите. Не е известно кой сформира листата, само че съгласно изданието той се популяризира измежду музикалните промоутъри, заяви life.dir.bg.

Документът е предаден на " Фонтанка " от неназован реализатор, който се е оказал в черния лист. Един от уредниците на концерти в Санкт Петербург удостоверява за изданието, че описът съществува, само че " той се трансформира и актуализира всеки ден, само че всеки продуцент знае кои са нежеланите актьори даже и без листата.

В листата са включени групи като ДДТ, «Аквариум», «Би-2», «Машина времени», рапърите Noize MC, Оксимирон, Face, «Каста», Anacondaz, певиците Земфира, Манижа, Монеточка, Гречка и Дора

Повечето от имената в листата след 24 февруари са заели антивоенна позиция или са отпътували за чужбина, а също по този начин са били изправени пред анулация на концертите си в Русия.

В редица медийни изявления по-рано се появиха догатки за съществуването на всекидневен лист със неразрешени музиканти, само че управляващите отхвърлиха съществуването на подобен лист по принцип. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че не му е известно да има черни описи с актьори.

В Украйна излъчването на творбите на въпросните музиканти (както и на всички други съветски изпълнители) също е неразрешено.

Съдейки по листата, концертите в Русия ще съставляват холограми на починалия Йосиф Кобзон, без неуместната ария " Хотят ли русские войны ", саркастични са консуматори в обществените мрежи.

Noise MC (Иван Алексеев)



Oxxxymiron (Мирон Фьодоров)



ДДТ (Юрий Шевчук)



- Би-2 (Александър Уман, Егор Бортник)



- Элизиум (Дмитрий Кузнецов)



- Манижа (Манижа Сангин)



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР