Администрацията на Джо Байдън не смята, че вероятно или възможно

...
Администрацията на Джо Байдън не смята, че вероятно или възможно
Коментари Харесай

САЩ се съмняват, че Израел може да постигне пълна победа в Газа

" Администрацията на Джо Байдън не счита, че евентуално или допустимо е Израел да реализира " цялостна победа " при разгрома на ХАМАС в палестинския анклав Газа ". Това е декларирал заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Кърт Кембъл, предава  The Times of Israel .

Макар че американски чиновници приканиха Израел да помогне за изработването на явен проект за ръководство на следвоенна Газа, мненията на Кембъл са най-ясните досега от страна на почитан американски чиновник, който на процедура признава, че актуалната военна тактика на Израел няма да докара до резултата, към който той се стреми.

`В някои връзки ние се борим за това каква е теорията за успеха ", е декларирал Кембъл на младежката среща на върха на НАТО в Маями. " Понякога, когато слушаме деликатно израелските водачи, те приказват най-вече за концепцията за огромна победа на бойното поле, за цялостна победа ".

" Не мисля, че имаме вяра, че това е евентуално или допустимо и че това доста наподобява на обстановките, в които се озовахме ние след 11 септември, когато след преместването на цивилното население и многото принуждение, въстанията не престават ".

Сравнявайки обстановката в Газа с тази на повтарящите се протести, с които Съединени американски щати се сблъскаха в Афганистан и Ирак след нашествията си там след атентатите от 11 септември, Кембъл е уверен, че е належащо политическо решение.

" Мисля, че ние считаме, че би трябвало да има по-скоро политическо решение... Това, което е друго от предишното в този смисъл, е, че доста страни желаят да се придвижат към политическо решение, при което правата на палестинците се зачитат в по-голяма степен ", е декларирал той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР