Пет законопроекта са внесли в първия ден на Народното събрание

...
Пет законопроекта са внесли в първия ден на Народното събрание
Коментари Харесай

„Демократична България” внесе 3 закона в полза на Иво Прокопиев

Пет законопроекта са внесли в първия ден на Народното събрание от „ Демократична България ”, като 3 от тях са свързани директно с развиването на ВЕИ бизнеса на издателя „ капиталец ” Иво Прокопиев.

Първият план е Закон за силата от възобновими източници в морските пространства. Вторият е промени в Закона за устройство на територията. И двата облекчават режима за притежатели на здания, които желаят да построяват ВЕИ съоръжения за лични потребности, сподели инспекция на „ Филтър ”.

Третата самодейност на „ Демократична България ” е промени в Закона за енергетиката, с които вложители във ВЕИ централи ще се причисляват по-лесно към електропреносната мрежа.

И трите законопроекта ще облагодетелстват директно компанията „ Соларпро Холдинг- на Иво Прокопиев, настояват осведомени с бизнеса и пречките в законите пред него.

„ Соларпро Холдинг ” е част от структурите на някогашния притежател на „ Каолин ” и добър другар на някогашната управническа коалиция. Те създават слънчеви панели и вятърни електроцентрали, каквито първият им законопроект планува да се сложат в морската акватория на България.

Реклама

Другите законопроекти доста ще улеснят бизнеса с ВЕИ на Прокопиев. Има директна връзка сред „ Демократична България “ и „ Соларпро Холдинг “.
 Юри Катанов е фигура в Демократична България и директно зависещ на Иво Прокопиев
Точно през нея прозира спор на ползи, сподели инспекция на „ Филтър ”. Фирмата е на Иво Прокопиев, само че в съвета на шефовете е Юри Катанов. Той е доближен на огромния необут и взе участие в множеството му по-значителни компании.

Същият Юри Катанов е основател на „ Да, България ” през 2017 година. Тогава е определен и в Националната контролна комисия на партията, която през днешния ден е основата на коалиция „ Демократична България ”.

Юри Катанов от ВЕИ мастодонта.Соларпро холдинг “ е и един от най-щедрите донори на „ Да, България ”. От 2017 година е внесъл в сметките на парят общо 69 хиляди лв.. Показва информация от финансовите доклади на партията. Най- доста – 60 хиляди лв., Катанов внесъл по сметките на партията на Христо Иванов преди парламентарните избори 1 юли предходната година.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР