Пензенският съд в Русия осъди учителката Ирина Ген на 5

...
Пензенският съд в Русия осъди учителката Ирина Ген на 5
Коментари Харесай

В Русия осъдиха условно учителка говорила против войната с учениците си

Пензенският съд в Русия осъди учителката Ирина Ген на 5 години затвор условно . Ще й бъде неразрешено и да преподава за три години, осведоми съветската работа на Би Би Си.

Историята на Ген стана известна в края на март,когато учителка, която работеше в учебното заведение за олимпийски очаквания в Пенза, подлага на критика войната в клас.

Осмокласници са я попитали за какво не ги пускат в Европа, къде ще вървят да се състезават. В отговор учителят изясни, че Русия се е трансформирала в страна парий, тъй като международната общественост е " сюрпризирана по какъв начин страна от цивилизованият свят може да се държи по този начин ". Тя сподели, че Украйна е самостоятелна страна, а Русия желае да смъкна държавното управление на друга страна и това е неприемливо . " Ние сме тоталитарна страна - е споделила учителката. - Всяко противоречие се счита за закононарушение на мисълта. Всички могат да ни осъдят за 15 години. И мен в този момент ще ме осъдят за 15 години. "

Една от ученичките е записала думите й на диктофон и по този начин те са стигнали до силите за сигурнос т, след което против учителя беше заведено едно от първите наказателни каузи за " подправени вести " за дейностите на въоръжените сили.

предусещащ ефикасни присъди до 15 години и огромни санкции за подправени вести за дейностите на съветските въоръжени сили, тяхното дискредитиране, както и приканване за наказания против Русия. Извършени са съответните промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс на Руската федерация.
 Законът за фейкове против съветската войска ще се ползва и за чужденци
Законът за фейкове против съветската войска ще се ползва и за чужденци

Остава неразбираемо кака тъкмо ще се ползва против лица намиращи се в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР