Пазарлъците за общите листи между ПП и ДБ текат с

...
Пазарлъците за общите листи между ПП и ДБ текат с
Коментари Харесай

ИДАТ ИЗБОРИ: Диви пазарлъци между ПП и ДБ за листите, плъзна идея за брак с ГЕРБ

Пазарлъците за общите листи сред Политическа партия и Демократична България текат с цялостна мощ, научи „ Галерия “. Макар предизборната акция да не е публично открита, най-апетитните водачески места били съвсем разпределени.

Така „ Демократична България “ ще вземе лидерската позиция в един от трите софийски многомандатни региона при разпределението на квотите с „ Продължаваме промяната “. Вероятно става въпрос за 23 МИР, където по традиция листата на Политическа партия водеше Асен Василев. В знак на благосклонност някогашният вицепремиер ще го отстъпи на Демократична България, като евентуално ще е лидер единствено в родното си Хасково.

На последните избори листата на десните там предвождаше Надежда Йорданова. След направеното от ЦИК преразпределение на депутатските мандати досегашният максимален изборен регион – 23 МИР София, усили своите бройки и към този момент вместо 16 ще има 19 народни представители.

Районът, който включва кварталите по южната дъга („ Младост “, „ Студентски “, „ Лозенец “, „ Изгрев “, „ Витоша “, „ Панчарево “, „ Красно село “), по традиция е бастион на партиите на митинга като ГЕРБ яде здрав пердах няколко пъти подред от Демократична България, а след това и от „ Промяната “.

Реклама

В подмяна обаче Политическа партия съвсем несъмнено резервира лидерското място на листата в Пловдив-град. Не се чака нова фигура там, като за новата коалиция ще води Никола Минчев. Юристът е пловдивски шурей. Пловдив-област и Пазарджик също остават за „ Продължаваме промяната “.

„ Промяната “ ще вземе сигурно и Благоевград, довериха депутати от Югозапада. Като прилежащ Кюстендил ще отиде в „ Демократична България “.

Съвместното явяване на 2 април беше към този момент публично оповестено и от двете обединения. Политическа партия и Демократична България обаче още не могат да се схванат по формулата на листите. Хората на Кирил Петков упорстват да е съгласно резултатите от последните избори. Там „ Промяната “ имаше над 2,5 пъти повече депутати от „ десните “.

От Демократична България обаче са извадили нови социологии, че в този момент съотношението е друго и е редно да се промени и подредбата. Хората на Христо Иванов не са склонни да правят отстъпка от своите места и за локални цивилен организации, които също ще бъдат включени в съдружните листи. Вероятно „ Промяната “ ще отстъпи от своята квота.

Отделно от това в самата „ Демократична България “ имало търкания сред ДСБ и „ Да, България “. Партньорите продължавали да се упрекват взаимно за слабите изборни резултати, а част от хората на ген. Атанасов даже наяве копнеели за доближаване с ГЕРБ.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР