Пътуванията тази година ще променят траекторията си, ще се акцентира

...
Пътуванията тази година ще променят траекторията си, ще се акцентира
Коментари Харесай

2020: Хит ще са малко известни дестинации

Пътуванията тази година ще трансформират траекторията си, ще се подчертава върху малко известни дестинации, ще се пътува по ексцентрични способи и всичко това ще е през екологичния фактор, написа Forbes.

Сега, когато хотелите и самолетните компании се настроиват на екологична вълна, зелените пътувания ще набират все по-голяма известност. Това е стъпка в вярната посока, откакто туристическият бранш е измежду посочените с пръст, че оказва огромен отрицателен резултат върху околната среда.

А що се отнася до прекарвания от висок клас, стандартът в промишлеността ще бъде диктуван от трендовете за нулев боклук и обезвреждане на въглеродните излъчвания. Всичко това ще се случи с помощта на развиването на технологиите в бранша, като потреблението на слънчевата сила, тъй като през 2020 година луксът няма да значи безусловно разсипничество.

Мотивирани да избегнат тълпите, както и по-високите цени, доста от почиващите виждат изгода от откриването на нова дестинация.

Според уеб страницата за резервации Booking 54% от пътуващите в международен мащаб биха желали да се понижи свръхтуризма, а 51% биха предпочели да посетят нетолкова известна дестинация като опция на пренаселените известни места.

Нараства ползата към нови типове превоз. 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг въодушеви милиони хора по света, в това число и поради метода си на напредване по вода, заобикаляйки въглеродните излъчвания, които отделят самолетите по време на полет. Нарастващото възприятие за виновност от пътешестване със самолети кара от ден на ден хора да търсят различни способи за напредване.

В Европа се следи понижаване на вътрешните полети, а Франция даже предлага възбрана на множеството полети в страната. Очаква се да нарасне ползата към по-старите и устойчиви типове превоз като влаковете и лодките.

Предпочитани стават дейните пътувания - от разходки през красиви места като Тихоокеанското крайбрежие до пътувания, включващи интензивности като колоездене през живописните гледки в Ирландия или Тайван, дейните пътувания стават все по-предпочитани.

Според водещата компания по колоездене във Англия Saddkle Skeddaddle, резеравациите за пътувания в Северна Америка, които включват и колоездене, са отчели растеж от 140% сред 2014 и 2018 година

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР