Пациентски организации внесоха жалба за бездействие от страна на здравния

...
Пациентски организации внесоха жалба за бездействие от страна на здравния
Коментари Харесай

Пациентски организации с жалба срещу здравния министър

Пациентски организации внесоха тъжба за безучастие от страна на здравния министър Кирил Ананиев във връзка с наблюдението на децата с хронични болести в детските заведения и учебните заведения.

Пациентите упорстват да се даде законова опция медицинският личен състав в детските ясли, градини и учебните заведения да подкрепя процеса на лекуване на тези деца. 

" Понастоящем този личен състав може да прави единствено профилактика ", изясни пред Дарик радио Ваня Добрева, ръководител на " Асоциация хипофиза ”. Искането на пациентските организации е при напътствие от доктор, медицинският личен състав в тези заведения да има опция да дава лекарства и да слага инсулин. 

" Някои споделят, че законът е с по-висок нормативен акт, само че си опонират с наредбата и към момента няма изясненост по какъв начин да се работи. Просто би трябвало да се промени наредбата, да се разпише по нов метод. В тези двете наредби, едната касае детските градини и учебните заведения и написа, че те могат да правят профилактика. А би трябвало да се запише, че когато те имат инструкции от лекуващ доктор на детето, те са длъжни да дават лекарства, да слагат инсулин, да мерят кръвна захар ", уточни още Добрева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР