Patria участва в обществената поръчка за 150 бойни машини за

...
Patria участва в обществената поръчка за 150 бойни машини за
Коментари Харесай

Бойна машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020


Patria взе участие в публичната поръчка за 150 бойни машини за потребностите на българските сухопътни войски и предлага последно потомство бойни машини Patria AMVXP 8x8, които дават отговор на условията и задачите за рационализация на Българската войска.

Бойната машина Patria AMVXP 8x8 включва съвременни софтуерни системи, които изцяло дават отговор на настояването за оферти (RFP) на сухопътни войски. Patria AMVXP 8x8 е една от най-модерните и поразяващи бронирани бойни машини (ББМ (ACV)) и е оборудвана с най-търсената на пазара и усъвършенствана 30-милиметрова обитаема куполна система на Elbit Systems. Това е изцяло и рентабилно решение. Предложената настройка в този момент за България към този момент е сполучливо тествана във Финландия и е подготвена за полеви тествания от българските сухопътни войски.

Усъвършенстваната оръжейна система на Elbit Systems прибавя високоефективна огнева мощност, без да заплашва сигурността на войските. Оръжейната система за двучленен екипаж MT30MK2 включва 30-милиметрово верижно оръдие Bushmaster® Chain Gun® и коаксиална картечница PKT 7.62, осигуряващи най-високата възможност за попадение при първи изтрел, предлагана на пазара.
ПТУР (противотанковите управляеми ракети) са изцяло интегрирани с купола. Куполът от последно потомство разрешава непрекъсната връзка сред мерача и командира за реализиране на висока успеваемост на бойното поле.

Системата на машината е в цялостно сходство със стандартите на НАТО. Системите са в оперативна приложимост в страните от членки на алианса и са част от многонационалните тактически бойни групи.

Използвахме времето от връчването на офертите до в този момент, с цел да разработим усъвършенстван проект, който води до по-кратко време за доставка от 8 на 6 години. Имаме решение, което ще разреши на българската страна да удължи периода на заплащане от 8 на 12 години, като по този метод доста понижава годишните финансови разноски за страната ”, сподели Яне Раккьолайнен, вицепрезидент, Машини, Patria.

В този план Patria и Elbit целят постигането на най-високо равнище на трансфер на технологии и локално произвеждане. Предложеното решение планува прекачване на към 80% от сглобяването и поддръжката на машините и куполите в български компании. По този метод ще се поддържа българския държавен защитителен бранш. Това безспорно ще докара до присъединяване в производството и на други локални частни компании от цивилния бранш. В резултат на българското промишлено присъединяване и производството в България, забележителна част от инвестицията ще остава в страната. Към момента Patria сполучливо реализира трансфер на технологии и осъществя локални индустриални планове в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка. Elbit Systems също е известна с сполучливия си опит в образуване на локалното произвеждане и трансфер на технологии. Компанията има над 30 дъщерни сдружения в 8 страни на 5 континента и има интерес да осъществя производството на куполите в България.

Участието на локалната индустрия постоянно води до разширение на нужното високо експертно знание за постоянна поддръжка на машината. Местното промишлено произвеждане обезпечава сигурност на доставките; това носи редица изгоди за локалната стопанска система и основава нови експертни знания, като на първо място, това е инвестиция в бъдещето на страната “ добави Яне Раккьолайнен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР