Пред Народното събрание се провежда протест срещу унищожаването на сектора

...
Пред Народното събрание се провежда протест срещу унищожаването на сектора
Коментари Харесай

Протест пред НС: „Не убивайте сектора с гъбите“ 

Пред Народното събрание се организира митинг против унищожаването на бранша на събирачите на гъби.

Браншовите организации приканват: „ Не убивайте бранша с гъбите “. Те се афишират против готвените промени в закона за налозите върху приходите на физическите лица. С измененията се планува отпадането на така наречен " различен налог ", който беше признат единствено преди няколко месеца.

„ Ние се опитваме да защитим закона, който беше признат след голям брой срещи с министерството на финансите и на земеделието, след разговор с целия отрасъл. Успяхме да договорим закон, който е удовлетворяващ целия отрасъл. Опитваме се да възпрем законопроекта, който се пробват да прокарат скорострелно в пленарна зала “, изясни пред Костадин Коджабашиев от НАТТБ.

Той е безапелационен, че предлаганият законопроект ще бъде пагубен за целия отрасъл: „ Връщане на остарелия способ на облагане на физически лица ще бъде гибелен “.

Коджабашиев се надява да бъде изтеглен законопроекта, който беше внесе на 24 април в Народно събрание и беше гласуван в комисия на 25 април и в пленарна зала на 26 април. „ Днес е гласуването на второ четене и се надяваме той да бъде изтеглен. Има какво да се промени в настоящия закон, който да бъде в облекчение на хората, които се занимават с рандеман и търговия на диворастящи артикули, само че има какво да се промени, а не да се анулира. Надяваме се законопроекта да бъде изтеглен и да бъдем поканени на диалози с постоянно определен кабинет “, обясни той.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР