Патологичния лъжец може да разказва безброй лъжи за различни неща.

...
Патологичния лъжец може да разказва безброй лъжи за различни неща.
Коментари Харесай

Симптоми и идентифициране на патологичния лъжец

Патологичния измамник може да споделя безчет неистини за разнообразни неща. Ето някои негови признаци:

Колко постоянно ние самите сме си казвали, че ненавиждаме лъжите, при все че лъжем от време на време подари разнообразни аргументи. Всички ние лъжем, когато се постанова, само че тези неистини са безобидни в случай че се изричат с положително желание. Причините, заради които човек лъже, могат да бъдат доста – да се прикрие нещо, да се излезе от дадена обстановка. Проблемът стартира, когато човек привиква с лъжите. Лъжите, които се изричат без да има съответна причина, могат да нанесат непоправими вреди във вашия живот – както професионален, по този начин и персонален. Това ми припомня за една колежка, която лъжеше без причина. Тя постоянно разказваше истории за персоналния си живот и когато откривахме истината, бяхме доста любопитни какви са нейните претекстове. С времето разбрах, че в действителност това е положение на нейния разсъдък, че това са най-вероятно признаците на патологичния измамник.

Идентифицирането на патологичния измамник може да отнеме време на всеки. Патологичните лъжци постоянно преувеличават. В този случай, човек може да не лъже съзнателно. Той има вяра изцяло в лъжите си. Патологичния измамник измисля неистини пред аудитория, с цел да накара хората да повярват в някакви нови истории. Той стартира да живее в тези истории. Често лъже заради доста аргументи, една от които е да си пробие собствен личен път. В този случай, той е много тесногръд и не почита възприятията на другите хора.

Симптомите на патологичния измамник

Патологичния измамник е податлив постоянно да преувеличава. Той/тя постоянно приказва за доста неща в доста по-широка вероятност. Тяхното всекидневие постоянно включва пресилени фрази и накичване на историите. Това би могло даже да бъде нещо дребно, което няма значение за вас.

Тези типове лъжци се виждат елементарно, тъй като постоянно трансформират своите истории. Понякога патологичните лъжци не могат да запомнят какво са разказали и това може да бъде видяно елементарно във всяка естествена обстановка.

Тези хора постоянно лъжат в обстановки, когато знаят, че е елементарно да го създадат. Една елементарна обстановка се употребява като преимущество от такива лъжци.

Те постоянно заемат отбранителна позиция, когато някой стартира да ги разпитва в детайли. Това се случва, даже и в случай че зададеш почтен въпрос по отношение на дадена обстановка. А патологичния измамник е податлив да се усеща заплашен, когато го разпитват. Това би могло да изясни тяхната реакция, когато им се задава някакъв въпрос.

Към патологичния измамник би трябвало да се подходи деликатно, в случай че желаете да помогнете на този човек да промени своите неприятни привички. На тези лъжци би трябвало да се припомня деликатно за тяхното държание посредством изтъкване на техните дребни неистини. Не ги обвинявайте за лъжите, през множеството време те даже не осъзнават какво са споделили. Може да ви е нужна професионална помощ за справяне с рискови случаи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР