Пъстро, шарено и многохилядно – такъв ще бъде тазгодишният София

...
Пъстро, шарено и многохилядно – такъв ще бъде тазгодишният София
Коментари Харесай

15 000 се очаква да се включат в София Прайд тази година

Пъстро, шарено и многохилядно – подобен ще бъде тазгодишният София Прайд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Мануела Попова от дълги години е доброволка и е трансформирала активизма в работа.

„ Прайд се организира за 15-та поредна година. Очакваме най-голямата аудитория, най-вече участници – 15 000 души, което ще направи това шествие най-голямото до момента. Както постоянно ще честваме извънредно пъстро и шарено “, описа тя пред БГНЕС.

Мануела съобщи, че за всеки обособен човек шествието значи разнообразни неща. „ Но несъмнено Прайд е шествие за равни права, за равно отнасяне на ЛГБТИ хората, за промени в Наказателния кодекс. Имаме извънредно доста неща, които желаеме и би трябвало да бъдат поправени, тъй че се надяваме на едно по-светло бъдеще и по тази причина сме тук “, добави Попова.

Шествието ще тръгне от Паметника на руската войска и ще премине през улиците на София. То събира хора от разнообразни възрасти, както и хора от други страни. София Прайд стартира под наслов " Горди сме да бъдем ". В събитието вземат участие нехетеросексуални, транссексуални, интерсекс хора, както и техни близки и подкрепящи ЛГБТИ обществото.

„ Днес съм тук, с цел да поддържа другите хора, тъй като по този начин ни назовават. За мен няма значение кой какво харесва, кой какъв е, значимото е по какъв начин се възприема и да се обича самичък себе си, с цел да обичат и другите. Прави ми усещане, че от ден на ден и повече хора се пробват да се разкрият и да бъдат себе си, което е ужасно “, съобщи Диона, една от посетителките на шествието на първи път.

„ Тук съм, тъй като имам вяра в равни права за всички и считам, че е извънредно време да бъдем освен част от Европейския съюз откъм еврофондове, а и откъм европейски правила “, съобщи Иво, различен участник в шествието. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР