Първото заседание на новия Столичен общински съвет ще се проведе

...
Първото заседание на новия Столичен общински съвет ще се проведе
Коментари Харесай

Новият Столичен общински съвет започва работа на 12 ноември

Първото съвещание на новия Столичен общински съвет ще се организира на 12 ноември, съобщи Фокус. Според правилника на СОС то е свикано от регионалния шеф на София-град Николай Пехливанов. По традиция съвещанието ще бъде намерено от най-възрастния общински консултант, който в този мандат е Грети Стефанова от „ Демократична България “.

Новоизбраните кметове и общински съветници ще положат клетва, след което ще се пристъпи към избор на ръководител и заместник-председатели на СОС. Предложението на ГЕРБ за поста ще бъде Елен Герджиков. На първото съвещание ще стане явен и съставът на председателския съвет, който дефинира дневния ред на съвещанията и други значими организационни въпроси.

Председател на групата на локална коалиция ГЕРБ-СДС ще бъде Малина Едрева, а зам.-председател - доктор Антон Койчев. На конференция Едрева заяви, че незабавно след първия тур на локалните избори са почнали диалози с политическите партии, показани в СОС. „ Търсим хрумвания и положителни решения, потребни за града ни – като електронното ръководство, непорочност на въздуха, сигурност, превоз и транспортно обслужване “, изясни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР