Първото изстрелване на руския лунен апарат ще се състои през

...
Първото изстрелване на руския лунен апарат ще се състои през
Коментари Харесай

Подробности за първия руски луноход

Първото изстрелване на съветския лунен уред ще се състои през 2021 година. Руските учени разкриха и точната дата на първия в Русия старт на междупланетарната лунна станция, който е плануван за 1 октомври 2021 година. Последното изстрелване на руската автоматизирана станция „ Луна-24 “ се състоя през август 1976-а, а правоприемникът на Съюз на съветските социалистически републики, съветската страна, към момента не е изпращал техника до Луната.

Новината бе оповестена на среща на Руската академия на галактическите науки от началника на отдела по нуклеарна планетология на Института за галактически проучвания на Руската академия на науките Игор Митрофанов, който разгласи проектите за първото изпращане на Луната на съветското междупланетно устройство на 1 октомври 2021 година

В момента специалистите вземат решение местата за кацане на съветския лунен уред. Основното е ситуирано в региона на север от кратера Богуславски, а аварийното се намира на югозапад от кратера Манзини. Устройството, наречено „ Луна-25 “, ще работи по разбор на състава и свойствата на почвата в полярния регион на Луната, ще дефинира механичните характерности на почвата и ще проучва екзосферата в полярния район на естествения сателит на Земята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР